Τένις

Το σήκωσε κι αυτό ο θρυλικός Φέντερερ!

Ξεχειλώνει κι άλλο το μύθο του ο Ρότζερ Φέντερερ! Ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών επικράτησε του Μάριν Τσίλιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και έφτασε τα... 20 grand slam!

Περνάει δεύτερη νιότη ο θρυλικός Ρότζερ Φέντερερ και σαρώνει τους τίτλους στο διάβα του!

Ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών έκαμψε την αντίσταση του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς στα πέντε σετ (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1) και μετά από 3 ώρες και 7' κατέκτησε το φετινό Αυστραλιανό Όπεν.

Κάπως έτσι, ο King Roger έφτασε τα 20 grand slam στη μυθική καριέρα του, έχοντας πλέον στη συλλογή του έξι major τρόπαια από το τουρνουά της Μελβούρνης (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018).

Ένα black out του 36χρονου, πια, Ελβετού στο τέταρτο σετ (όταν ο αντίπαλός του πήρε πέντε γκέιμ συνεχόμενα και κατέκτησε το σετ με 6-3) έδωσε… νέο ενδιαφέρον στον τελικό, αλλά στο κρίσιμο και τελευταίο σετ, ο Φέντερερ δεν είχε… όρεξη για αστεία και με 6-1 σήκωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, ξεσηκώνοντας το πλήθος που παραληρούσε στις εξέδρες.

20 grand slam, λοιπόν, για τον απόλυτο θρύλο του αθλήματος. Ο μόνος άνδρας που έχει... πιει τόσες πολλές φορές νερό, με τον Ράφα Ναδάλ να ακολουθεί με 16 «μεγάλα» τρόπαια και τον Πιτ Σάμπρας να ολοκληρώνει το... βάθρο με 14.




Οι πανηγυρισμοί του Φέντερερ στο τέλος του αγώνα




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x