Επικαιρότητα

Το συγκινητικό «αντίο» των ευρωβουλευτών στον Βρετανό επίτροπο Τζόναθαν Χιλ

Το έναυσμα έδωσε η σύντομη ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λίγο πριν την ενάρξη της συζήτησης για το Brexit καθώς οι ευρωβουλευτές αποχαιρέτησαν με standing ovation τον βρετανό επίτροπο Τζόναθαν Χιλλ.

Το έναυσμα έδωσε η σύντομη ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Αφού είπε ότι το Brexit πρέπει να γίνει σεβαστό τονίζοντας οτι το ερώτημα είναι το πώς θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασιές του άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβόνας, ο Γερμανός πολιτικός ζήτησε χρόνο για να ευχαριστήσει τον Τζόναθαν Χιλλ.

«Θέλω να ευχαριστήσω ένα άτομο σε αυτή την αίθουσα. Ένα άτομο που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αλλά έκανε καταπληκτική δουλειά. Ο Τζόναθαν Χιλλ αποφάσισε να παραιτηθεί, οπότε αυτη είναι η τελευταία φορά που θα είναι μαζί μας. Λόρδε Χιλλ αναμίχθηκες στην καμπάνια υπέρ του Remain και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τη δουλειά που έκανες θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας προς το πρόσωπό σου» είπε ο Μάρτιν Σουλτς και ακολούθησε η σπάνια στιγμή με αρκετούς ευρωβουλευτές να σηκώνονται όρθιοι και να χειροκροτουν τον εμφανώς συγκινημένο Βρετανό πρώην πια επίτροπο.



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x