Γιώργος Ζαχαριάδης

Το θαύμα του ΠΑΟΚ και ο θαυματοποιός

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης δεν ξεχνά που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και… μονολογεί στο sport-fm.gr για το θαύμα του Άγγελου.

Αυτό με την κούραση δεν μπορώ να το καταλάβω. Πως είναι κουρασμένοι οι ποδοσφαιριστές που παίζουν έναν αγώνα ή -το πολύ δυό- την εβδομάδα, ενώ προέρχονται από διακοπή και ξεκούραση μιας εβδομάδας…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Και τώρα, που μεσολαβούν δύο εβδομάδες χωρίς αγώνα για τον ΠΑΟΚ, λόγω της κούφιας αγωνιστικής με την αποσυρθείσα Νίκη Βόλου, ποιος θα ακούσει για κούραση στους επόμενους αγώνες και δεν θα απορήσει.

Κι αν είναι κουρασμένοι, φταίει που δεν προπονήθηκαν σωστά ή είναι το σκαρί του τέτοιο και κουράζονται πιο εύκολα από τους αντιπάλους τους;

Μήπως δεν είναι τελικά 27 οι ποδοσφαιριστές, όπως έλεγε ο προπονητής το καλοκαίρι; Αφαιρούμε τον Τζαβέλλα και τον Σπυρόπουλο, τον Μάρτενς και τον Μαντούρο που φεύγει αλλά μένει και φτάσαμε στους 23. Συν δυό που ήρθαν, πάμε 25. Αν από τους 25 που έχει στη διάθεσή του ο Άγγελος, ο θαυματοποιός, δεν μπορεί να φτιάξει ομάδα που δεν θα κινδυνέψει να χάσει ή να μείνει σε ισοπαλία με τον Πλατανιά, ε, τότε έχουμε θέμα.

Εντάξει, ας σοβαρευτούμε. Είχε πει μια χαζομάρα ο Αγγελος, είχε ζέστη, ήταν και ενθουσιασμένος με την επιστροφή του, ας μην τον κρίνουμε από τις δηλώσεις του.

Συνηθίζω να κρίνω συμπεριφορές και επιλογές. Και τις λογικές που οδηγούν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αλλά, τα αποτελέσματα είναι αλήθεια ότι μετράνε πάνω από όλα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ΠΑΟΚ και το… θαύμα του αποκλείστηκε από το Europa League και το χειρότερο, από το κύπελλο, χωρίς να πάρει νίκη, με αντίπαλους την Καλαμαριά, την Κέρκυρα και τα πανίσχυρα Γιάννινα. Όπως λέγανε παλιά σε μια διαφήμιση, το πανίσχυρο VIM.

Όλα αυτά μοιάζουν με απολογισμό. Πρόχειρο μεν, αλλά, αυτά έχουν συμβεί.

Όσο για το θαύμα, θα συμφωνήσουμε. Και δεν δικαιούμαστε να κάνουμε κάτι λιγότερο. Αρκεί βέβαια, να υπάρξει η κατάληξη που όλοι αναμένουν με αγωνία, το πρωτάθλημα μετά από τριάντα χρόνια.

Ειδάλλως, αν τερματίσει δεύτερο-τρίτος, δεν το συζητάμε… Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι ακόμη:

Οι υπερασπιστές του Άγγελου, όσοι επιμένουν από τα ραδιόφωνα –συνήθως- να φωνάζουν υπέρ του προπονητή του ΠΑΟΚ, θα επαναλάβω ότι κάνουν μεγάλο κακό και στον ίδιο και στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών κι όποιου άλλου βοηθά προς την ίδια κατεύθυνση.

Όταν θα το καταλάβετε, ίσως είναι αργά.

Ξεκολλήστε. Ο προπονητής δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι της επιτυχίας. Οι παίκτες δε είναι το μεγαλύτερο. Κι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές που είναι καλύτεροι από όλες τις άλλες ομάδες, πλην του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x