Γιώργος Ζαχαριάδης

Το θέμα είναι τι θα μείνει στο ταμείο του ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και το δρόμο του δικέφαλου προς την κορυφή μέσα από ποστ και παρασκήνιο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι ένα θέμα αυτό με την υποτιθέμενη επικοινωνιακή πολιτική των ανταγωνιστών της κορυφής. Ειδικά όταν αφορά στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και δυστυχώς, βρίσκει αρκετούς από τους φίλους των δύο ομάδων που δεν χαμογελούν με τις προϊστορικές τακτικές ανταλλαγής αποφθεγμάτων ή σλόγκαν που προέρχονται από οπαδικούς ραδιοφωνικούς μονολόγους. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει πόσο δραματική είναι η κατάσταση στην οργάνωση των ελληνικών ομάδων, που ακόμη κι όταν συστήνουν έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό, με πολλά στελέχη, επιμένουν να λειτουργούν ως ομάδας... τραχανοπλαγιάς.

Ο ΠΑΟΚ κατηγορείται ότι υπολείπεται και... υποδύεται τον πρωταθλητή, ακολουθώντας, ειδικά τις τελευταίες περιόδου, τις λογικές του Ολυμπιακού, που δεν αφήνει τίποτε να μένει στον αέρα, χωρίς να δοθεί διευκρίνηση. Είναι προφανές ότι ο ένας δανείζεται από τον απέναντι και δεν υπάρχει κανένας, που στο τέλος, τραβά μια γραμμή, για να διαπιστώσει αν βγήκε νικητής ή ηττημένος, αν και το τελευταίο δεν μπορεί να προκύψει σχεδόν ποτέ, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον ΠΑΟΚ.

Τώρα δε, που μπαίνουμε στην τελική ευθεία και όλα θα κριθούν στην υπόθεση τίτλος, αδυσώπητοι και οι δύο, αναφέρονται συχνά, μέσα από τους... αγωγούς τους, σε σενάρια εμπλοκής του αντιπάλου, στις μεταγραφές που επιδιώκουν αμφότεροι.

Δεν είναι παράλογο, αντιθέτως, είναι τακτική και είναι λογικό να καταγράφεται, όταν δεν θέλεις να ενισχυθεί ο ανταγωνιστής σου, σε ένα καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος.

Κι αν ο ΠΑΟΚ επιχειρεί όπως ο κακός Ολυμπιακός, είναι απόλυτα λογικό να βάζει τρικλοποδιές στον πρωτοπόρο και να ελπίζει ότι θα του κάνει και στη συνέχεια τη ζωή δύσκολη, προκειμένου να πάρει τον τίτλο.

Η ουσία, ωστόσο, βρίσκεται στην πραγματική ενίσχυση του ΠΑΟΚ. Στο αν οι κινήσεις που θα γίνουν, διότι από ότι φαίνεται να γίνουν τελικά, θα τον οδηγήσουν στο πρωτάθλημα ή σε μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια.

Ίσως, αν δεν προκύψει τελικά μια επιτυχία, που του λείπει πολλά χρόνια τώρα, είναι για να τρελαίνεσαι και δεν γνωρίζω πόσο ακόμη θα επιμένει ο Ιβάν. Αν δηλαδή, και φέτος, που υποτίθεται ότι δημιουργείται ασφαλές ποδοσφαιρικό περιβάλλον, δεν έρθει ο τίτλος στην Τούμπα, τότε η θα τα αλλάξει όλα ή θα συνθηκολογήσει με τη μοίρα του και τις περιορισμένες (βάσει αποτελέσματος) δυνατότητές του.

Ο φετινός ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη σε ανοδική πορεία και αυτό είναι ένα καλό εφόδιο όσο διατηρεί τον τίτλο της καλύτερης ομάδας, της πιο ποιοτικής. Είναι κοντά στο στόχο του, πιο κοντά από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά και είναι καιρός να αποδείξει ότι, τα παθήματα έχουν λειτουργήσει ευεργετικά. Τόσο που θα γίνουν οδηγός για να επιτύχει την κορυφή στο τέλος της σεζόν.

Όσο για τα επικοινωνιακά του σαλτανάτια, είτε έχουν επίσημο χαρακτήρα, είτε ανάγονται σε ποστ του νεότερου Σαββίδη για να στηρίξει ή να ειρωνευτεί αντιπάλους, θα αποκτήσουν αξία, ίσως να γίνουν και σύνθημα. Αν όχι, θα πρέπει να αναδιοργανωθεί και να ζητήσει και πάλι από όλους να κάνουν υπομονή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x