Γιώργος Ζαχαριάδης

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι η Βασιλεία και οι μεταγραφές, όλα τα άλλα…

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ των φιλικών και της Βασιλείας, για τον Ιβάν και τον Βέρνμπλουμ, για το Champions League που περιμένει εφόσον αποκτήσει καλύτερους ποδοσφαιριστές.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Περιμένεις να αναβαθμίσεις την ομάδα εκτιμώντας ότι ο Ελ Καντουρί είναι ο παίκτης που θα οδηγήσει στους ομίλους του Champions League; Περιμένεις να αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ επειδή ο Λάμπρου θα είναι μια ακόμη λύση για να παίξεις γρήγορα και κυρίως αποτελεσματ5ικά όσο θα χρειαστεί για να ένα πολύ μεγάλο στόχο, που από μόνος του θα σε εκτοξεύσει;

Μάλλον δεν βλέπουμε τα ίδια πράγματα. Δεν είδαμε πέρσι πόσες στιγμές κόλλησε ο Ελ Καντουρί, διότι δεν είναι ο ρόλος του όσο παραγωγικός έγινε ξαφνικά σε ένα φιλικό με την Αντερλεχτ και βέβαια, δεν περιμένουμε να γίνει ο… Μέσι στις επόμενες μέρες, όταν ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο του τεστ και θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία.

Το ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες και γέμισμα στις θέσεις των φορ, αφού μένει μόνος του ο Πρίγιοβιτς, είναι δεδομένο και ήταν ανάγκη που δημιουργήθηκε από τις μέρες της αποχώρησης του Αθανασιάδη. Το ότι θα πρέπει να ρίξει το βάρος στη μεσαία γραμμή και να στήσει απόλυτα ανταγωνιστικό και σε επίπεδο Champions League γκρουπ ποδοσφαιριστών, είναι η… πρόκριση για την επόμενη φάση και βήμα για τους ομίλους.

Τα φιλικά είναι συνήθως μερικές ευχάριστες στιγμές του καλοκαιριού, που είναι αφιερωμένες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές, τους οποίους στις περισσότερες των περιπτώσεων, η χρονιά δεν τους ανήκει. Οι ηγέτες, οι πρωταγωνιστές, πιάνουν δουλειά αργότερα, στα μεγάλα παιχνίδια.

Για τον ΠΑΟΚ τα περιθώρια είναι πιο στενά. Μέχρι το τέλος του Ιουλίου, στους αγώνες με τη Βασιλεία, που θα έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Ελβετία (προηγείται ο αγώνας με τη Σεν Γκάλεν) θα πρέπει να έχει αυτούς που πρέπει στην καλύτερή τους κατάσταση (σε συνάρτηση με την εποχή) και αυτούς που θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Θα προτιμούσα να μην είναι ένα-δύο ποδοσφαιριστές που θα στηρίξουν αποκλειστικά ό,τι καλό θα γίνει. Θα προτιμούσα να είναι όλοι τους ένα σύνολο που θα δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο. Και οι ποιότητες που θα αποκτηθούν θα ανεβάσουν οριστικά όλο το σύνολο ένα σκαλί παραπάνω. Έτσι θα δημιουργηθεί η λογική της ομάδας που θα μπει σε ανταγωνισμό Champions League.

Εξυπακούεται ότι ο Ιβαν και τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψει είναι περισσότερα από αυτά που υπολογίζει μέχρι σήμερα. Τον είδα αποφασισμένο με τα εκατομμύρια που ξόδεψε για τον Ζαμπά, κίνηση την οποία θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική, ασχέτως αν τελικά δεν αποδώσει σε βάθος χρόνου για την ομάδα σε αγωνιστικό ή σε οικονομικό πλαίσιο. Ο Σαββίδης, αν βάλει το χέρι στην τσέπη, γνωρίζοντας ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, είναι ικανός να φέρει και πολύ καλύτερο από τον Βέρνμπλουμ, για τον οποίο, ναι μεν δεν αμφισβητούμε ότι μπορεί, αλλά, υπάρχουν πιο φρέσκοι και καλύτεροι στην αγορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x