Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το θετικό και το αρνητικό για τον Ουζουνίδη

Η αλλαγή εικόνας του Παναθηναϊκού προς το καλύτερο και το πρότζεκτ που αξίζει να στηριχθεί από κάθε φίλο της ομάδας. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Όλο και περισσότερο ομάδα θυμίζει ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες εβδομάδες και κόντρα στον Παναιτωλικό εμφάνισε ένα ακόμη χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του, αυτό της αγωνιστικότητας και της επιμονής, όταν τα πράγματα δεν πάνε ιδανικά. Οι πράσινοι δεν πτοήθηκαν από το κακό πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου, πάλεψαν ως το τέλος και κέρδισαν το ματς, αλλά και τις εντυπώσεις.

Παρά το μικρό διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του τριφυλλιού, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσιάζει μια ομάδα που έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο στην τακτική της συμπεριφορά, όσο και στη νοοτροπία της. Στους «Ζωσιμάδες» δεν τα παράτησε όταν όλα πήγαιναν στραβά και αρνήθηκε να χάσει, στην Λεωφόρο με Αστέρα και Παναιτωλικό, όταν άνοιξε το σκορ «πάτησε» τον αντίπαλο χωρίς σταματημό.

Έχουμε πει ότι όλα δεν αλλάζουν μέσα σε δύο μήνες, αλλά στην περίπτωση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ουζουνίδη, είναι ξεκάθαρο ότι το ξεκίνημα είναι ιδανικό. Οι πράσινοι αποκτούν και πάλι τον χαμένο χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας, ενώ και ο κόσμος βλέπει στην τεχνική ηγεσία έναν άνθρωπο που ακολουθεί ένα πλάνο και κάνει τα αυτονόητα.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Μαρίνο να «κερδίσει» τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να τον έχει στο πλευρό του, καθώς οι πολλές πίκρες το τελευταίο διάστημα έχουν εξαντλήσει την υπομονή όλων. Είναι σίγουρο ότι αν οι θετικές εμφανίσεις συνεχιστούν, το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα ξαναγεμίσει και αυτό μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στη ψυχολογία της ομάδας.

Το αρνητικό για τον Ουζουνίδη είναι ότι πρέπει να παλεύει σε δύο μέτωπα. Να χτίσει τον Παναθηναϊκό από την αρχή και να πάρει αποτελέσματα χωρίς καμία πίστωση χρόνου. Βέβαια υπάρχει και το θετικό, καθώς αν τα καταφέρει να ολοκληρώσει τη τρέχουσα σεζόν αξιοπρεπώς και ενδεχομένως με ένα τρόπαιο(Κύπελλο Ελλάδας), το καλοκαίρι θα έχει την ευχέρεια να φτιάξει τον δικό του Παναθηναϊκό ενόψει της νέας σεζόν.

Ωστόσο, για την μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο, τα εύσημα ανήκουν σε όλο το επιτελείο της ομάδας και στον τεχνικό διευθυντή. Άλλωστε οι Ουζουνίδης, Λυμπερόπουλος, Μαραγκός, Κόλα ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός, ενώ για γυμναστής Γιάγκου μιλάει το έργο του…

Όπως τονίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη για να γίνει η ομάδα όπως πρέπει, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτό το πρότζεκτ δείχνει με το καλημέρα ότι αξίζει να στηριχθεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x