sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Το Χρυσό Κεφάλι» της Ουγγαρίας με το απίθανο ρεκόρ

Με βασικό προσόν τις κεφαλιές, ο Σάντορ Κότσις είχε μετατρέψει σε προσωπική υπόθεση το σκοράρισμα στο Μουντιάλ του 1954.

Τον φώναζαν το «χρυσό κεφάλι» εξαιτίας της απαράμιλλης ικανότητάς του στο σκοράρισμα με κεφαλιές. Ο Σάντορ Κότσις αποτέλεσε βασικό στέλεχος της φοβερής εθνικής Ουγγαρίας της δεκαετίας του 1950, αλλά και έναν από τους πολύ στενούς φίλος του αξπέραστου Φέρεντς Πούσκας.

Τελείωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 ως κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας 11 γκολ. Ήταν ο πρώτος παίκτης που σκοράρει δύο χατ-τρικ σε ένα Μουντιάλ!

Η Ουγγαρία από το 1950 έως το 1956 σημείωσε 42 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Η ήττα αυτή, όμως, ήταν η πιο οδυνηρή αφού ήρθε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 4 Ιουλίου 1954, στη Βέρνη της Ελβετίας, εκεί όπου η Δυτική Γερμανία επικράτησε σε μια ανατροπή που χαρακτηρίστηκε ποδοσφαιρικό θαύμα.



Σκόραρε 75 γκολ σε 68 εμφανίσεις για την Ουγγαρία, με ένα μέσο όρο 1,103 γκολ ανά παιχνίδι. Εξακολουθεί να είναι αξεπέραστη η επίδοσή του στο Μουντιάλ του 1954, όταν σκόραρε 2,2 τέρματα κατά μέσο όρο, ανά ματς.

Όταν αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο άνοιξε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη, το οποίο ονόμασε «Το Χρυσό Κεφάλι»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x