sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τον Απρίλιο ο Ρονάλντο γράφει… ποιήματα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει πολλά πανέμορφα γκολ τον Απρίλιο όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο Champions League.

Άγιες Μέρες και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδειξε κανένα σεβασμό στην Γιουβέντους επικρατώντας με 3-0 στο Τορίνο, για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βασιλιάς Ρονάλντο ανάγκασε τη «Γηραιά Κυρία» να υποκλιθεί με δύο γκολ και μία ασίστ, κάνοντας όλο το «Juventus Stadium» να τον χειροκροτήσει.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, με το πρώτο γκολ που σημείωσε έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 10 συνεχόμενα ματς της διοργάνωσης. Αυτό ήταν και το γρηγορότερο για εκείνον στο Τσάμπιονς Λιγκ σε μόλις 2.47’ παιχνιδιού. Όσο για την Γιουβέντους; Η σχέση τους έχει αποκτήσει πλέον «πελατειακή» σχέση καθώς έφτασε τα 9 γκολ στις 6 φορές που την έχει βρει μπροστά του.

Το εν λόγω αφιέρωμα όμως ειδικεύεται στα Ευρωπαϊκά ποιήματα του Κριστιάνο και συγκεκριμένα αυτά που γράφει τον μήνα Απρίλιο. Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εποχής μας έφτασε τα 22 σε 19 φορές που έχει αγωνιστεί στην προημιτελική φάση και εμείς σας τα παρουσιάζουμε ένα προς ένα. Πόσα έβαλε με την φανέλα της Γιουνάιτεντ και πόσες φορές έχει σκοράρει στα προημιτελικά φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά; Από την άλλη, ποιές χρονιές σκόραρε και έφτασε να σηκώσει την κούπα με τα «μεγάλα» αυτιά;

Ξεκίνημα με Γιουνάιτεντ...

10/4/2007: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα 7-1. Ο Πορτογάλος πετυχαίνει τα πρώτα του 2 γκολ στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, σ’ ένα πάρτι της ομάδας του εναντίον των άτυχων «Giallorossi». Το πάρτι για τον Ρονάλντο σταματάει στα ημιτελικά εκείνης της χρονιάς, καθώς αποκλείστηκε από την Μίλαν του μεγάλου Κακά με 3-2 και 0-3.

1/4/2008: Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2. Ίδιο ζευγάρι την επόμενη χρονιά, ίδια κατάληξη. Εντάξει το σκορ ήταν πιο γοητευτικό για τους Ιταλούς. Ο Ρονάλντο στον πρώτο αγώνα πετυχαίνει 1 γκολ και στον επαναληπτικό μένει στον πάγκο. Εκείνη την χρονιά σηκώνει το πρώτο του Ευρωπαϊκό Κύπελλο επικρατώντας με 6-5 στα πέναλτι της Τσέλσι, 1-1 κανονική διάρκεια, όπου σκόραρε κιόλας. Ποιός είπε ότι στα μεγάλα παιχνίδια κρύβεται;

15/4/2009: Πόρτο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1. Τελευταία του σεζόν στους «Κόκκινους Διαβόλους» και ο Ρονάλντο θα παίξει σ’ έναν ακόμη τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Για να γίνει όμως αυτό πρώτα έπρεπε να αποκλείσει την Πόρτο στα προημιτελικά. Το έκανε με μάλιστα στο σπίτι της, πληγώνοντας την ομάδα της χώρας του. Στον τελικό αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε 2-0 από την Μπαρτσελόνα του Μέσι. Η κόντρα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Σύνολο για την ώρα: 4 γκολ...

...ώρα να το ζήσει ως «Μερένχες»

5/4/2011 – 13/4/2011: Εκείνες τις ημέρες σκόραρε για την ομάδα του, για πρώτη φορά και στα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης. Θύμα του αυτή τη φορά η Τότεναμ. Στο πρώτο εντός έδρας αγώνα (4-0) έβαλε 1 γκολ και στο εκτός (0-1) άλλο 1. Σύνολο 2. Κι εκείνη τη χρονιά συνάντησε την Μπαρτσελόνα και τον «παλιό του φίλο» Μέσι στα ημιτελικά, όπου πάλι δεν τα κατάφερε, καθώς αποκλείστηκε με 0-2 και 1-1.

4/4/2012: Ρεάλ Μαδρίτης – ΑΠΟΕΛ 5-2. Στην πλούσια λίστα των ομάδων που ο Κριστιάνο έχει σκοράρει στα προημιτελικά βρίσκεται και μία κυπριακή ομάδα. Σ’ εκείνο το παιχνίδι μάλιστα τους γείτονες μας τους είχε φιλοδωρήσει με 2 τεμάχια, μαθαίνοντας τους ότι η παέγια είναι καλύτερη από το κυπριακό χαλούμι. Τουλάχιστον γι’ αυτούς. Στηα ημιτελικά όμως εκείνης της χρονιάς η ομάδα αυτή τη φορά που τον «κέρασε» πίκρα ήταν η Μπάγερν Μονάχου. 2-1 και πρόκριση στα πέναλτι με 3-4 στον επαναληπτικό για τους Γερμανούς.

3/4/2013 – 9/4/2013: Στα προημιτελικά εκείνης της χρονιάς ο Ρονάλντο έπρεπε να βάλει το ποδαράκι του για να καταφέρει η «Βασίλισσα» να περάσει το εμπόδιο της Γαλατασαράι. Το έβαλε τρεις φορές. 1 γκολ στο 3-0 της Ισπανίας και 2 στο 3-2 (ήττα) της Τουρκίας. Αλλά τι να το κάνεις; Μαντέψτε! Πάλι αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ντόρτμουντ με 4-1 εκτός και 2-0 εντός.

Σε αυτή τη χρονιά ο Ρονάλντο σταματάει επιτέλους να αποκλείεται ο ίδιος και η ομάδα του στα ημιτελικά. Το γιατί θα το δουμε παρακάτω. Για την ώρα μετράμε πάλι.

1+1+2+1+2 = 7 γκολ....και βάλε και τα 4 που είχε στην Γιουνάιτεντ, μας κάνουν 11.


2/4/2014: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-0. Επαναληπτικός του περσινού ημιτελικού για τον Ρονάλντο και την Ρεάλ και ευκαιρία και για τους δύο να πάρουν εκδίκηση για τον «πόνο» που τους προκάλεσαν οι Γερμανοί. Το κατάφεραν μ’ ένα 3-0 στην Ισπανία και 1 γκολ του Κριστιάνο, ωστόσο, τα «χρειάστηκαν» στον επαναληπτικό της Γερμανίας, καθώς ηττήθηκαν με 2-0. Παρόλα αυτά, η πρόκριση ήταν δική τους, όπως και το Κύπελλο εκείνης της χρονιάς. Τελικός με την Ατλέτικο Μαδρίτης, γκολ ο Ρονάλντο, 1-1 τελικό σκορ και... παράταση. Εκεί ο Ρονάλντο σήκωσε το δεύτερο δικό του αφού η ομάδα του επικράτησε με 4-1!

Την σεζόν 2014-2015 δεν την υπολογίζουμε. Έπαιξε κανονικά στα προημιτελικά με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δεν σκόραρε. Έβγαλε ωστόσο την ασίστ στο 1-0, που έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί έπεσε πάνω στη Γιουβέντους και παρότι σκόραρε και στους δύο αγώνες αποκλείστηκε με 2-1 και 1-1.

Πραγματικά οι τελευταίες του τρεις χρονιές, υπολογίζοντας και αυτήν που τρέχει είναι εντυπωσιακές. Απάντηση σ’ όλους αυτούς που τον αποκαλούν «ξεπερασμένο». Για να δούμε λοιπόν τα κατορθώματα ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή.

12/4/2016: Ρεάλ – Βόλφσμουργκ 3-0. Άλλη μία γερμανική ομάδα προσπαθεί να αμφισβητήσει τον ίδιο και την ομάδα του. Τους αποστομώνει βάζοντας τους 3 γκολ σ’ ένα παιχνίδι. Φτάνει τελικό και πάλι με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ίδιο έργο, ίδιοι πρωταγωνιστές, ίδιο σκορ (1-1)... ίδια κατάληξη. Με τη νικη στα πέναλτι χτυπωντας το τελευταιο ο Ρονάλντο για τρίτη φορά στη καριέρα του αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, μεγαλώνοντας τόσο τον δικό του μύθο όσο και της ομάδας του.

12/4/2017 – 18/4/2017: πάλι σκόραρε και στα δύο παιχνίδια. Αυτή τη φορά σε άλλη μια γερμανική ομάδα τη Μπαγερν που στο παρελθόν τον είχε «πληγώσει» και εκείνη. Στο πρώτο εκτός έβαλε 2 δίνοντας την νίκη – μισή πρόκριση στην ομάδα του με 1-2. Στο δεύτερο εντός έδωσε την άλλη μισή. 4-2 στην παράταση πετυχαίνοντας 3 γκολ. Φυσικά, έφτασε στον τελικό...και τον πήρε και αυτόν με 4-1, εναντίον της Γιουβέντους. Ναι, της Γιουβέντους που χθες 3/4/2018 έβαλε άλλα 2 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον φέρει πάλι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Για να δούμε τί θα κάνει και στον επαναληπτικό σε μια βδομάδα. Μέχρι τότε...

Final Countdown: 11 + 11 μας κάνουν 22 γκολ μόνο στους «8» του θεσμού για έναν παίκτη που δεν δείχνει το ταβάνι του.

Χρήστος Καρώνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x