Κώστας Νικολακόπουλος

Τον Πανιώνιο τον κερδίζουν μόνο με διαιτησία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για το φετινό θαύμα του Πανιώνιου.

• Η μοναδική φορά που ο Πανιώνιος έχασε φέτος από κάποια μεγάλη ομάδα, χωρίς διαιτητική «παρέμβαση», εννοώ σε κάποια καθοριστική απόφαση, ήταν από τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, στις αρχές της σεζόν, Οκτώβρη μήνα, τότε που ο Ολυμπιακός ήταν στα πάνω του και κέρδιζε σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

• Και είχε, σημειωτέον, κερδίσει τον Πανιώνιο με γκολ του Μιλιβόγεβιτς και του Ιντέγε, δηλαδή των δύο καλύτερων παικτών της Λίγκας, υπό την έννοια ότι πουλήθηκαν με 30 εκ. Ευρώ λίγο αργότερα, τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

• Έκτοτε, τον Πανιώνιο όταν παίζει με τους μεγάλους, τον σταματάει μόνο η διαιτησία! Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους…Κατά χρονική σειρά…
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-0
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1
Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0 με γκολ στο 94’ και τον Πανιώνιο να παίζει με 10 λόγω αποβολής
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0 με το πιο αστείο πέναλτι της φετινής σεζόν
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1
Σύνολο τρεις νίκες του Πανιώνιου, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, η μία με παίκτη λιγότερο κι η άλλη με πέναλτι-φάντασμα.

• Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ο Πανιώνιος στα πλέϊ οφς, αλλά μέχρι στιγμής κι από την αρχή της σεζόν, αυτό ισχύει: χάνει από τους μεγάλους μόνο με μία εις βάρος του κρίσιμη διαιτητική απόφαση.

• Από την άλλη, έχει ρέντα ο Πανιώνιος. Έχει καλή ομάδα, το παλεύει πολύ, αλλά έχει και ρέντα. Η ΑΕΚ είχε χθες δοκάρι στο τέλος. Ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια στη Νέα Σμύρνη. Ακόμη και στα ματς που έχασε ο Πανιώνιος: Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο είχε δοκάρι πριν το 1-0. Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε δύο δοκάρια πριν το 1-0. Μόνο που την τύχη του ο Πανιώνιος πραγματικά την κυνηγάει μέχρι εκεί που δεν πάει…

• Παρεμπιπτόντως, έως τώρα, πάντα, δικαιώνεται το πλάνο του, η ιδέα να προτιμήσει να θυσιάσει κάποια ματς στο τέλος του πρωταθλήματος, ξεχρεώνοντας από κάρτες τους παίκτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x