Κώστας Νικολακόπουλος

Του το χρωστάει του Ερνέστο, αλλά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμάται στο sport-fm.gr από το παρελθόν του Ολυμπιακού με αφορμή τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έβλεπα χθες το Νάπολι-Αθλέτικ για τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλάμε για ΤΑ τερτίπια της μπάλας.

Στο πρώτο 6λεπτο το σκορ μπορούσε να ήταν 3-0! Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το σκορ μπορούσε να ήταν 0-3! Τελικά το ημίχρονο έληξε 0-1, με την ομάδα του Βαλβέρδε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, από το 7ο έως το 70ο λεπτό!!! Μιλάμε για μεγάλη άνεση στο να κρατάει το υπέρ της σκορ και μεγάλη ευκαιρία στις αρχές του β΄ημιχρόνου και για το 0-2 με τον σέντερ φορ Αντούριθ. Το γήπεδο να αποδοκιμάζει, να γίνεται αλλαγή ο Ιταλός διεθνής και να τα ακούει, αυτός να αντιδράει κλπ, κλπ.

Μέχρι που μπαίνει ένας κοντός δαίμονας, ο Ολλανδός Μάρτενς. Την έκανε γιο γιό την Αθλέτικ από τα αριστερά, βρήκε ο Ιγκουαίν ένα άξιο συμπαραστάτη και το αποτέλεσμα ήταν μετά την ισοφάριση του Αργεντίνου στο 70’, να έχει η Νάπολι πέντε καθαρές φάσεις για γκολ στο τελευταίο 20λεπτο!

Τελικά το σκορ έμεινε στο 1-1 και το πλεονέκτημα το πήραν οι Βάσκοι. Κι εγώ σκέφθηκα ότι ίσως να το χρωστούσε αυτό το πράγμα το ποδόσφαιρο από εκείνο το Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0. Ήταν η πρώτη και μόνη άλλη φορά, μέχρι αυτή, που ο Ερνέστο έπαιξε την πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότε, όλα του είχαν πάει στραβά. Αυτογκόλ του Τοροσίδη, χαμένο πέναλτι του Μήτρογλου, τρίτο γκολ των Κύπριων στο φινάλε κλπ, κλπ. Τώρα, έτσι όπως τέλειωσε το παιχνίδι, με την Αθλέτικ να έχει καταρρεύσει μετά το 70’ και τη Νάπολι να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Ίσως του χρωστάει το ποδόσφαιρο μία πρόκριση μέσα από τη διαδικασία των πλέϊ οφς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μετά από εκείνο τον αποκλεισμό, με τον Ολυμπιακό, είχε μία παρουσία στους ομίλους, αλλά απευθείας. Αν κι έτσι όπως είδα την Αθλέτικ να τρώει τη μία φάση μετά την άλλη στο τέλος, δεν ξέρω τι θα γίνει την άλλη Τετάρτη. Η Νάπολι δεν έχει το σύνολο της Αθλέτικ και της λείπουν ακόμη και κάποιοι παίκτες από το Παγκόσμιο κύπελλο, αλλά ο Ιγκουαίν αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα.

Γενικά χαζεύοντας τα στιγμιότυπα των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το αντιληφθείς τι ρόλο παίζει να έχει μία ομάδα καλό σέντερ φορ. Για παράδειγμα, αν η Άρσεναλ δεν περάσει την Μπεσίκτας, δεν θα την περάσει γιατί ο Ντεμπά Μπα, το απόκτημά της από την Τσέλσι, θα της κάνει καμιά ζημιά στο Έμιρεϊτς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x