Επικαιρότητα

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού

Πάνω από 166 παιδιά 12 ετών και μικρότερα έχουν χάσει την ζωή τους στους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από οβίδες του πυροβολικού του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα 13 θύματα, όλοι τους πολίτες, σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον κατοικιών στην Τζαμπαλίγια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Επιπλέον ο ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα 5 Παλαιστίνιους μαχητές σε μία σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός.

«Ο στρατός αναγνώρισε μια ομάδα 5 τρομοκρατών ενώ εξέρχονταν από μια σήραγγα.
Άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών μας που απάντησαν και εξουδετέρωσαν αυτούς τους επιτιθέμενους» διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός και προσέθεσε ότι «έχει στοχοθετήσει 110 τοποθεσίες» όπου διεξάγονταν «τρομοκρατικές δραστηριότητες» στη Γάζα από χθες τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πάνω από 166 παιδιά μικρότερα από 12 ετών έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 239 παιδιά –157 αγόρια και 82 κορίτσια– ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η UNICEF.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά ηλικίας 12 ετών ή μικρότερα, ανέφερε η οργάνωση.

Τα στοιχεία αυτά είχαν συγκεντρωθεί έως τις 06:00 σήμερα. Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τονίζει ότι δε μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες για τον θάνατο, σήμερα, άλλων 10 παιδιών.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 6 παιδιά από το Ισραήλ –3 αγόρια και 3 κορίτσια, το μικρότερο εκ των οποίων είναι ένα βρέφος 3 μηνών– έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες και επιθέσεις με όλμους από τη Γάζα.

Επιπλέον ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος τύπου Κρις Γκάνες περιέγραψε εξάλλου την αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων ανθρώπων –περίπου 30.000 μετά την παραβίαση της εκεχειρίας– κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο κύμα».

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ ισοδυναμεί τώρα με το 10% και πλέον του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x