Τουρνουά Βριληττός

«Τουρνουά με κοινωνικό χαρακτήρα το Βριληττός»

Στον τομέα της ανάπτυξης πρέπει να σταθούν όσοι εμπλέκονται με το χάντμπολ, προκειμένου το άθλημα να έχει μέλλον τόνισαν στο Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio οι Παναγιώτης Ιατρούδης και Δημήτρης Κοτσιώνης.

Στον τομέα της ανάπτυξης πρέπει να σταθούν όσοι εμπλέκονται με το χάντμπολ, προκειμένου το άθλημα να έχει μέλλον, όπως τόνισαν στο Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Παναγιώτης Ιατρούδης και ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του πρώτου Διεθνούς Τουρνουά Μίνι Χάντμπολ, «Βριληττός», Δημήτρης Κοτσιώνης.

Οι δύο άνδρες φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Inside Handball» και μίλησαν στον Αλέξανδρο Πιπεριά, για την επιτυχία της Εθνικής Παίδων, το μέλλον του αθλήματος και την σπουδαιότητα τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα στο κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στο τουρνουά «Βριληττός».

Ακολουθούν τα σπουδαιότερα αποσπάσματα όσων δήλωσαν:

Παναγιώτης Ιατρούδης


- για το τουρνουά «Βριληττός»:
«Είναι από τις ελάχιστες φορές που γίνεται τέτοιου βεληνεκούς τουρνουά στην Ελλάδα, με ομάδες από όλη την χώρα. Σκοπός μας είναι η διασκέδαση και η χαρά των παιδιών, στόχος είναι η καθιέρωση. Θέλουμε να υπάρξει συνέχεια και μάλιστα καλύτερη».

- για την επιλογή του για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Παίδων:
«Είναι μεγάλη τιμή που με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας. Έχω αγκαλιάσει πολύ αυτό το εγχείρημα. Προσπαθώ όσο μπορώ γιατί γνωρίζω πως για να διατηρηθεί ένα άθλημα πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη».

- για την επιτυχία της Εθνικής Παίδων και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην Μεσογειάδα:
«Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά είχαμε την στήριξη της ομοσπονδίας και βοήθησαν πολύ και τα σωματεία και οι γονείς των παιδιών. Πιστεύαμε όλοι σε αυτό, δώσαμε τα πάντα και φέραμε μία επιτυχία που την χρειαζόμασταν πολύ. Το άθλημα είχε πολλά χρόνια να έχει ανάλογη επιτυχία σε αυτές τις ηλικίες. Το μετάλλιο αυτό δείχνει ότι υπάρχει κορμός και πως αν δουλέψουμε καλά θα μπορεί στο μέλλον να στελεχωθεί η Εθνική ανδρών και να έρθουν επιτυχίες κι εκεί. Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος για αυτά τα παιδιά».

- για τις Εθνικές ομάδες γενικότερα:
«Μέχρι τους παίδες οι εμπειρίες είναι τέτοιες που μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με ανησυχεί το επίπεδο των ομάδων μετά την παίδων. Υστερούμε στη τεχνική και στην φυσική κατάσταση αν συγκριθούμε με τον ευρωπαίο αθλητή. Φταίει η νοοτροπία και η παιδεία μας».

- για το μέλλον του χάντμπολ:
«Η εξέλιξη του αθλήματος εξαρτάται από το κατά πόσο έχουμε στόχους. Πρέπει να δείξουμε το ανάλογο ενδιαφέρον για να έχει το κάθε παιδί και κίνητρα. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και πρέπει να κρατάμε τις Εθνικές μας ομάδες σε καλό επίπεδο. Τα παιδιά έχουν πρότυπα τους διεθνείς παίκτες. Χρειάζεται διάρκεια. Η ομοσπονδία πρέπει να αγκαλιάσει τα παιδιά, πρέπει να βρούμε τις ανάλογες χορηγίες, να στηριχτούν οι ομάδες. Το θέμα είναι να μην μείνουμε στα λόγια. Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό για την πολιτική και όχι την πολιτική για τον αθλητισμό. Μακάρι να αλλάξει αυτό και να δούμε επιτυχίες σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα».

- για την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό:
«Τα παιδιά πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί προσφέρει πολλά. Μέσα από τα αθλήματα τα παιδιά αποβάλλουν το “εγώ” και γίνονται “εμείς”. Έτσι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία στη ζωή τους».

- για το διεθνές σεμινάριο προπονητών:
«Είναι από τις λίγες φορές που θα γίνει κάτι ανάλογο. Υπάρχουν πολλές θεματικές ενότητες που ενδιαφέρουν τον κάθε προπονητή που ασχολείται με την ανάπτυξη. Θα έχουμε την τιμή να δώσει το “παρών” και ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηϊωάννου».


Δημήτρης Κοτσιώνης

- για το τουρνουά «Βριληττός»:
«Η σκέψη να γίνει το συγκεκριμένο τουρνουά υπήρχε χρόνια. Είχαμε μία συζήτηση με γονείς και θέλαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του χάντμπολ που βρίσκεται σε τέλμα. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση και να της δώσουμε και κοινωνικό χαρακτήρα, για αυτό προσκαλέσαμε και παιδιά από το “Χαμόγελο του παιδιού”.
Πήραμε την απόφαση να το ξεκινήσουμε δειλά-δειλά. Είχαμε απορρίψεις από διάφορα σωματεία αλλά με τις σωστές κατευθύνσεις βρισκόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα πριν από ένα γεγονός πρωτοποριακό. Θέλαμε να δώσουμε διεθνή διάσταση γι’ αυτό και στραφήκαμε στην Σερβία. Ήταν δύσκολο να πείσουμε την Παρτιζάν να στείλει τα παιδιά της σε μία χώρα που δεν είχε διοργανώσει ξανά κάτι ανάλογο, αλλά τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι δίνοντας την χαρά στα παιδιά, θα πάρουμε χαρά. Γιατί το θέμα είναι να δούμε τα παιδάκια χαρούμενα. Στόχος δεν είναι η διάκριση, όλοι είναι νικητές.
Έχουμε ετοιμάσει και διάφορα happenings, θα υπάρχουν παιχνίδια, δραστηριότητες. Σκοπός είναι όλα τα παιδιά να περάσουν καλά».

- την επιτυχία της Εθνικής Παίδων:
«Οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων μας δίνουν όραμα. Μπορούν να έρθουν πολύ καλύτερες μέρες και στο μέλλον να έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες».

- την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό:
«Οφείλουμε να εντάξουμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά και μην ξεχνάμε πως αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες. Μέσα από τον αθλητισμό και τη διαχείριση της ήττας ένα παιδί μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις όποιες δυσκολίες συναντά και στη ζωή».

- το διεθνές σεμινάριο προπονητών που θα γίνει την Κυριακή:
«Καταφέραμε να προσεγγίσουμε τεράστια ονόματα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που θα παραβρεθούν και θα προσφέρουν ένα λιθαράκι σε αυτό το σεμινάριο. Η στήριξη του προέδρου της ΟΧΕ, Παντελή Χατζηϊωάννου είναι τεράστια, τιμή να είναι δίπλα μας».

Ακούστε τη συνέντευξη στο link:

http://www.insidesports.gr/index.php/el/interviews/xantmpol/4674-xrisimopoioyme-tin-politiki-gia-ton-athlitismo-kai-oxi-ton-athlitismo-gia-tin-politiki

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x