Επικαιρότητα

Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρός 12χρονος που έπεσε από ταράτσα οικοδομής

Έπαιζε με τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού και ξαφνικά βρέθηκε στο κενό - Σοκαρισμένοι οι φίλοι του ειδοποίησαν τον πρόεδρο του χωριού

Η μοίρα φαίνεται πως έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε μία οικογένεια ομογενών από την Αυστραλία, αφού οι ολιγοήμερες διακοπές τους στην Ελλάδα έμελλε να εξελιχθούν σε τραγωδία όταν ο 12χρονος γιος τους έχασε τη ζωή κάνοντας «βουτιά» στο κενό.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης την ώρα που ο 12χρονος έπαιζε μαζί με την αδερφή του και άλλα παιδιά στο χωριό Κοντακέικα της Σάμου.

Κάποια στιγμή η παρέα των παιδιών μπήκε σε υπό ανέγερση οικοδομή, χωρίς κανένας να το αντιληφθεί.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό από το φωταγωγό της πολυκατοικίας με τα υπόλοιπα παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα για να καλέσουν σε βοήθεια.

Δίπλα ακριβώς από την οικοδομή έτυχε να βρίσκεται το σπίτι του προέδρου του χωριού, κ. Παγουδιώτη Σταμάτη, ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα το ανήλικο παιδί.

«Είχαν έρθει στο χωριό για να επισκεφθεί ο πατέρας του ανήλικου τη νονά του. Έμεναν σε ξενοδοχείο κοντά στο Καρλόβασι και ήρθαν το μεσημέρι της Πέμπτης για φαγητό στο χωριό μας. Τα δύο παιδάκια έπαιζαν με τα παιδιά του χωριού. Υπήρχε κοντά μία οικοδομή και οι πιτσιρικάδες ανέβηκαν. Το παιδί για αδιευκρίνιστους λόγους έπεσε από τον φωταγωγό στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Οι γονείς ήταν στο διπλανό σπίτι, στα είκοσι μέτρα περίπου. Τα παιδιά ήταν όλα μαζεμένα και έτρεχαν στα σοκάκια. Στο χωριό είναι λίγοι κάτοικοι δεν έχουμε ούτε αυτοκίνητα», λέει ο συγκλονισμένος ο πρόεδρος του χωριού στο protothema.gr.

Όπως σημειώνει: «Δεν υπήρχε σήμα αλλά η οικοδομή δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη. Τους πιτσιρικάδες δεν τους ελέγχεις και πολύ εύκολα. Ήταν η άτυχη στιγμή, δεν πιστεύω ότι πρέπει να ρίξουμε κάπου ευθύνες αλλά ούτε πως υπήρχε πρόθεση».

Ο ίδιος εξιστορεί τα πρώτα λεπτά από τη στιγμή που βρέθηκε το παιδί στο κενό και εξηγεί πως: «μόλις έπεσε το παιδί άρχισαν οι πιτσιρικάδες να φωνάζουν ''Σταμάτη, Σταμάτη τρέχα έγινε ένα ατύχημα''. Πήγαμε κατευθείαν, ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ. Έτυχε εκείνη τη στιγμή το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας να έχει πάει άλλο περιστατικό στο νοσοκομείο και τελικά βάλαμε εμείς το παιδί σε ένα φορείο που έχουμε εδώ στο αγροτικό ιατρείο και με ένα δικό μας μέσο το κατεβάσαμε στο κέντρο υγείας που απέχει περίπου 6km από το χωριό μας. Μόλις φτάσαμε, έφτασε και το ασθενοφόρο και το μεταφέραμε στο νοσοκομείο της Σάμου. Από εκεί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να διακομιστεί σε κάποια μονάδα στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού στην Αθήνα. Ετοιμάστηκαν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να το παραλάβει το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ αλλά σε αυτό το χρονικό διάστημα, περίπου μία ώρα μετά την είσοδο μας, το παιδί «έφυγε».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 12χρονος βρέθηκε στο έδαφος από ύψος περίπου τριών μέτρων. Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβάσου Σάμου ενώ η σορός του άτυχου παιδιού πρόκειται να μεταφερθεί στην Αυστραλία.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x