Επικαιρότητα

Τραγωδία στον Όλυμπο: Θέλησε να σώσει το φίλο του που έπεσε στη χαράδρα

Απαιτήθηκαν ώρες προσπάθειας και ορειβατικός εξοπλισμός για να ανασυρθεί νεκρός ο 26χρονος Ηλίας, από τη χαράδρα των 200 μέτρων όπου είχε πέσει.

Απαιτήθηκαν ώρες προσπάθειας και ορειβατικός εξοπλισμός για να ανασυρθεί νεκρός ο 26χρονος ορειβάτης Ηλίας, από τη χαράδρα των 200 μέτρων όπου είχε πέσει. Το ταξίδι με τον 25χρονο φίλο του και η ανάβαση στον Όλυμπο ήταν η τελευταία. Ο 26χρονος είχε ως όνειρό του ήταν να ταξιδέψει στον κόσμο και να κατακτήσει όσες περισσότερες κορυφές μπορούσε.

Ο δεύτερος ορειβάτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης, αφού εντοπίστηκε σε σε ορειβατικό μονοπάτι σε υψόμετρο περίπου 2000 μέτρων. Στο νοσοκομείο έμαθε για το θάνατο του συμφοιτητή του και κατέρρευσε. Έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Ευάγγελος Φαλάρας μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 έδωσε νέα στοιχεία για το δυστύχημα.

"Ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα και στην προσπάθεια να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν ο ένας κάποια μέτρα, ο άλλος περισσότερα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 26χρονος και ο 25χρονος είχαν πάει για ορειβασία το Σάββατο κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Ο νεαρός έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων και βρήκε το θάνατο. όπως εκτιμάται δεν μπόρεσε να κρατηθεί από κάποιο βράχο ή εσοχή και έπεσε πάνω σε παχύ στρώμα πάγου.

Οι δύο νέοι σπούδαζαν σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μάλιστα γνωρίστηκαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος είχε ξαναπάει στο σημείο άλλες δύο φορές και έπεισε το φίλο του να τον ακολουθήσει.

Η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επιχείρηση που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου.



Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x