sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Τρελά» έσοδα για Ολυμπιακό από το Champions League την τελευταία πενταετία!

Στη 18η θέση της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα έσοδα στο Champions League την τελευταία πενταετία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που έχει εισπράξει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 127 εκατ. ευρώ.

Η λέξη «χρυσοφόροι» που συνοδεύει τους ομίλους του Champions League, δεν είναι τυχαία. Η συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπορεί να… απογειώσει μια ομάδα, ειδικά αν δεν προέρχεται από τα Top ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου τα έσοδα κινούνται σε άλλα επίπεδα.

Ο Ολυμπιακός, που συμμετείχε ανελλιπώς στη φάση των ομίλων την τελευταία εικοσαετία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βάλει στα ταμεία του το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 127 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα «The Swiss Ramble», η οποία ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στη 18η θέση της σχετικής λίστας.

inner

Θα περίμενε κανείς ότι στην κορυφή των ομάδων με τα περισσότερα έσοδα θα βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία. Τα έσοδα της «βασίλισσας» είναι 360 εκατ. ευρώ, αλλά δεν ήταν αρκετά για να την φέρουν στην κορυφή.

Σε αυτήν έχει… στρογγυλοκαθίσει η Γιουβέντους, παρότι δεν έχει καμία κατάκτηση αυτά τα πέντε χρόνια, παρά μόνο δύο παρουσίες σε τελικούς. Οι «μπιανκονέρι» έχουν εισπράξει 406 εκατ. ευρώ και αυτό συμβαίνει γιατί το market pool στην Ιταλία είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ισπανίας, συν το γεγονός ότι οι ομάδες της γειτονικής χώρας δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά, με αποτέλεσμα να εισπράττει περισσότερα χρήματα η «Μεγάλη Κυρία».

Το… βάθρο συμπληρώνει η Παρί Σεν Ζερμέν με έσοδα 299 εκατ. ευρώ, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται κατά σειρά οι: Μπάγερν Μονάχου (284), Μάντσεστερ Σίτι (279), Μπαρτσελόνα (277), Ατλέτικο Μαδρίτης (272), Ρόμα (227), Άρσεναλ (219) και Τσέλσι (217).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x