Κώστας Μιαούλης

Τρέλες Αγγελου, αλλού γι’ αλλού ο Αναστασίου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τις βαριές ήττες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού που τον κάνουν ν’ αμφιβάλλει αν θα κατακτούσαν τον τίτλο, ακόμα και αν έλειπε ο Ολυμπιακός από την Σούπερ Λίγκα.

Η αλλόκοτη προσέγγιση που έχει ο ΠΑΟΚ, στα παιχνίδια μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, αποδεικνύει πως ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν απέφυγε αυτό που ανέφερε πως δεν ήθελε να πάθει (να με βοηθήσει η Παναγιά να μην τρελαθώ ήταν η ατάκα του τότε) μετά το ματς με τους «ερυθρόλευκους». Ο Αναστασιάδης ύστερα από το παιχνίδι αυτό, δείχνει πως «τρελάθηκε» και πάει στα εκτός έδρας παιχνίδια, βγάζοντας όλη την ομάδα μπροστά από το 1ο λεπτό. Φυσιολογικά λοιπόν, έπαθε ότι έπαθε σε Ξάνθη και Γιάννενα, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται επτά τέρματα στα δύο παιχνίδια.

Απόψε στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ μέχρι να σημειώσει το πρώτο γκολ, κάνει φάσεις, βρίσκοντας την άμυνα του «Δικεφάλου» δίχως καμία ισορροπία και εκτεθειμένη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο γκολ του Λίλα και φυσικά στο γκολ του Κοροβέση που εκεί έρχεται φυσιολογικά, καθώς όλος ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά. Θυμηθείτε τι έγινε και στα Πηγάδια. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ψηλά (λίγο πίσω από τη σέντρα) ο Καπετάνος περνάει στο σπριντ τον Τζιόλη, μόλις στο 6’, 1-0 από τα αποδυτήρια πίσω οι Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ με βάση την εικόνα του τελευταία κι από τη στιγμή που δεν είναι φρέσκος και δεν μπορεί να επιστρέψει στα ματς αν μείνει πίσω στο σκορ, δεν μπορεί να μπαίνει στα παιχνίδια του με τόσο ρίσκο. Ο προπονητής του αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να σχεδιάζει τα παιχνίδια, με γνώμονα ακριβώς αυτή την παράμετρο κι όχι να στέλνει την ομάδα με το "καλημέρα" σαν καμικάζι αυτοκτονίας μπροστά. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ, δεν αντιμετωπίζεται -πλέον- ανοικτά από τους αντιπάλους και παθαίνει περίπου αυτό που κάνουν και στον Ολυμπιακό. Τον περιμένουν, μπλοκάρεται και δέχεται γκολ στο… «ξέφωτο». Από την άλλη ο Σαββίδης, αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να «ξηλωθεί» οικονομικά για να βοηθήσει την ομάδα.

Η γνώμη μου για τον Αναστασίου, παρά την περσινή καλή πορεία και την κατάκτηση του Κυπέλλου, δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Η φετινή χρονιά αποδεικνύει πως μπορεί πέρσι, σε μια σεζόν δίχως απαιτήσεις, να πήγαν όλα πρίμα, αλλά φέτος που προσδοκούσε κανείς κάτι καλύτερο, έχει καταφέρει, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει 12 πόντους, να είναι τέσσερις πόντους πίσω του και πέντε από την κορυφή. Πέρα από την τραγική αμυντική λειτουργία γενικά, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει γίνει... σουρωτήρι στα στημένα.

Μετρήστε: Γκολ από τον Λεβαδειακό (κόρνερ) με τον Κώτσιο, γκολ από τον Μακρή (κόρνερ) με τον ΟΦΗ, γκολ από τον Αυλωνίτη με τον Ολυμπιακό (από εκτέλεση φάουλ), γκολ από πλάγιο από την Βέροια με τον Καλτσά, γκολ από κόρνερ με πάσα στην Τρίπολη, 2 γκολ από κόρνερ στην Ξάνθη. Σε αυτά λογαριάστε και ένα απευθείας του Περέιρα στην Τούμπα, που εκεί είναι η ικανότητα του παίκτη, το άθροισμα ανεβαίνει σε 8 γκολ από στημένα, στα 15 που έχουν δεχτεί οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα. Δηλαδή πάνω από τα μισά. Πρόβλημα στα στημένα που δεν λύνεται από την αρχή, ασφαλώς αποτελεί ευθύνη του προπονητή, που δεν βρίσκει γιατρικό. Πέρα απ’ αυτά ο Παναθηναϊκός δεν πρεσάρει, πουλάει την μπάλα πολύ φτηνά και η συχνή χρησιμοποίηση του Μέντες στο κέντρο της άμυνας, όχι απλά δεν προσφέρει τίποτα, αλλά αποδυναμώνει και την μεσαία γραμμή.

Με τον Πανθρακικό σε ματς περίπατο που έπρεπε να γίνει συντήρηση η πρώτη αλλαγή έγινε στο 80’, ενώ υπήρχε ματς στα Πηγάδια μετά από 4 ημέρες. Ο Αναστασίου ξεκίνησε στα Πηγάδια τους 10 από τους 11 ίδιους, γιατί απλά ο Μπεργκ, ανέβασε πυρετό. Αλλιώς θα κατέβαζε μέσα σε πέντε μέρες την ίδια ενδεκάδα. Θυμίζω, για όσους δεν βρίσκουν ευθύνη στον προπονητή, για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει κενά στο ρόστερ του, την δήλωση του Αναστασίου, στη Nova στις 11 του Σεπτέμβρη: «Είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Όπως βλέπω την ομάδα και με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, δεν αισθάνομαι ότι είχαμε κάποια έλλειψη σε κάτι συγκεκριμένο. Είχα πει ότι αν γινόταν κάποια προσθήκη, θα γινόταν με έναν παίκτη που θα είχε τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους παίκτες που έχουμε». Από τη στιγμή που ο Αναστασίου πρόσφερε τέτοια κάλυψη στη διοίκηση, τότε φέρει και την ευθύνη, αφού θεώρησε πως το ρόστερ του είναι πλήρες.

Με αυτά και με αυτά, ο φετινός Ολυμπιακός, με αυτά τα προβλήματα που έχει, έχοντας χάσει 12 πόντους, σε 14 αγωνιστικές, είναι μόλις 1 πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ και τέσσερις μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμα κι αν έλειπε ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα, οι δύο άλλοι διεκδικητές θα το κατακτούσαν; Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, έχουν βαλθεί να πείσουν, πως δεν θα έπαιρναν τίτλο, ακόμα και αν έλειπαν οι «ερυθρόλευκοι» από το Πρωτάθλημα. Ειδικά τις τελευταίες 10 μέρες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x