Στίβος

Τρέχει για το Ευρωπαϊκό κλειστού ο Τσάκωνας

Την προετοιμασία του στα 60μ. για να συμμετάσχει στους αγώνες της χειμερινής περιόδου θα ξεκινήσει ο Λυκούργος Τσάκωνας, στοχεύοντας για πρώτη φορά τη διάκριση στο Ευρωπαϊκή κλειστού της Γλασκώβης.

Τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης θα διεκδικήσει για πρώτη φορά ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Ο κορυφαίος σπρίντερ ξεκίνησε την προετοιμασία του στα 60μ. ώστε να ετοιμαστεί για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

«Είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ και αποφάσισα πως φέτος ήρθε η στιγμή να το επιχειρήσω. Κι άλλες φορές στο παρελθόν έκανα κάποιες κούρσες στον κλειστό στίβο, ωστόσο φέτος αποφάσισα πως θα επικεντρωθώ στους αγώνες του χειμώνα, κάνοντας την απαραίτητη προετοιμασία. Πρώτος στόχος είναι να πιάσω το όριο και να βρεθώ στη διοργάνωση. Εννοείται πως εκεί δεν θέλω να περιοριστώ σε μια παρουσία στον προκριματικό, αλλά θέλω να διεκδικήσω μια καλή εμφάνιση», σχολίασε χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας κατέχει την όγδοη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στα 60μ. (6.62μ. από το 2016), ενώ έχει τρεις κούρσες κάτω από 6.70.

Από τα τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει τους αγώνες εντός και εκτός συνόρων, ενώ νωρίτερα τον ίδιο μήνα θα φιλοξενηθεί σε προπονητικό κέντρο στο Βελιγράδι, όπου θα κάνει κοινή προετοιμασία με τους Παναγιώτη Τριβυζά και Γιάννη Νυφαντόπουλο.

Ο αθλητής μαζί με τις Ειρήνη Βασιλείου και Άννα Βασιλείου τον Ιανουάριο θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στο προπονητικό κέντρο του Βελιγραδίου.Την ίδια περίοδο στο προπονητικό κέντρο του Βελιγραδίου θα είναι οι σπρίντερ Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Νυφαντόπουλος, με τους οποίους ο Τσάκωνας θα έχει την ευκαιρία να κάνει κοινή προετοιμασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x