Γενικά

Τρίτος ο Σγουρόπουλος

Στο διπλό Νέων ήρθε αυτήν τη φορά η διεθνής διάκριση για τον Γιάννη Σγουρόπουλο στο πινγκ πονγκ.

Με τον Αυστριακό συμπαίκτη του, Μασιέι Κολοτζιέτσικ, πήραν την τρίτη θέση στο Οπεν της Τσεχίας, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό.

Οι σπουδαίες εμφανίσεις τους έδειξαν ότι μπορούσαν και την Πέμπτη το κάτι παραπάνω απέναντι στους Κινέζους, Γιου Χεγί/Σου Γινγκμπίν, και όχι απλώς ήταν ανταγωνιστικοί από την αρχή ως το τέλος, αλλά έφτασαν μία «ανάσα» από την είσοδο στον τελικό, όταν πήραν προβάδισμα τριών πόντων στο καθοριστικό σετ.

Τελικά, οι εκπρόσωποι της μεγαλύτερης δύναμης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης επικράτησαν 3-2 με σερί πόντων και με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του συνεργασία.

Στο απλό Νέων, ο Ελευσίνιος πρωταθλητής αποκλείστηκε στους «32», ενώ στο απλό νεανίδων η Ιωάννα Γερασιμάτου ηττήθηκε στις «64».

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Σγουρόπουλου στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έπειτα από το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 Νέων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κι ενώ είχε πολύ καλές εμφανίσεις στο διπλό, ο Σγουρόπουλος υστέρησε στο απλό Νέων. Αφού βρέθηκε απευθείας στα «νοκ άουτ» και στον δεύτερο γύρο ως ένατο φαβορί του αγωνίσματος, επιβλήθηκε στους «64» του Πολωνού Γιαν Ζαντέτσκι με 4-1.

Στους «32» είχε αντίπαλο τον Μπε Κουν Τινγκ από τη Σιγκαπούρη και ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε. Ο πρωταθλητής Ευρώπης χρειαζόταν σταθερότητα στην καλή απόδοση, όμως δεν την είχε. Έχασε στην παράταση το ισορροπημένο πρώτο σετ και μετά δεν κατάφερε ν’ αλλάξει ρυθμό και να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Αποκλείστηκε με 4-0, χάνοντας με διαφορά τα επόμενα σετ (13-15, 6-11. 4-11, 1-11).

Στο απλό νεανίδων, η Γερασιμάτου είχε προχωρήσει στο ταμπλό με τη δεύτερη θέση από τον προκριματικό όμιλο. Αφού πέρασε «bye» στον γύρο των «64», είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στο έκτο φαβορί του τουρνουά, την Τσέχα Ζντένα Μπλάσκοβα. Έκανε καλή προσπάθεια, ήταν ανταγωνιστική σε δύο σετ, αλλά γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 4-0 σετ (6-11, 4-11, 11-13, 7-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x