Επικαιρότητα

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν - Γιλντιρίμ στο πρεοδρικό μέγαρο

Παρουσία του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων η συνάντηση - Ενημερώθηκε ο Ομπάμα για την επίθεση - Αποτροπιασμό εκφράζει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Τον όλεθρο σκόρπισαν τρεις βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνησαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Μία πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, είναι ότι, ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ με Καλάσνικωφ πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία δημοσιεύουν και μια φωτογραφία που δείχνει το συγκεκριμένο όπλο πεσμένο στο πάτωμα της εισόδου του αεροδρομίου, μετά την επίθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές.

Εκτός αυτών, δεν αναχώρησε στις 10.20 η πτήση της Turkish Αirlines από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, λόγω των πολύνεκρων επιθέσεων αυτοκτονίας.


Σε ανακοίνωσή της η Ερυθρά Ημισέληνος, είπε στους πολίτες να μην βιαστούν να σπεύσουν στα νοσοκομεία για δωρεά αίματος, ενώ ο επικεφαλής της ΜΚΟ, Κερέμ Κινίκ, παρότρυνε τους μοτοσυκλετιστές να μην δημιουργούν κίνηση μπροστά από το νοσοκομεία σε τόσο δύσκολες ώρες.

Ελληνικό ΥΠΕΞ

Την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ τονίζει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, στη γειτονική χώρα.


Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έλαβε ενημέρωση για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Ανακοίνωση της Aegean

Λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ η Aegean ενημερώνει τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδίου εως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 28 Ιουνίου 2016, ότι σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.

Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις παρακαλούμε καλέστε στο Τμήμα Κρατήσεων 8011120000 ή 2106261000.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x