Επικαιρότητα

Τρόμος πάνω από την Ισπανία μετά το διπλό χτύπημα του ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή που άφησε πίσω του χθες ο δράστης κατά μήκος της γνωστότερης λεωφόρου στην Βαρκελώνη.

Το πέπλο του τρόμου σκεπάζει για άλλη μια φορά την Ευρώπη, μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές στη Βαρκελώνη και σε μία ακόμη πόλη της Καταλονίας.

Η Ισπανία ξεκίνησε μια τεράστια αντιτρομοκρατική επιχείρηση αφότου ένας ύποπτος ως ισλαμιστής μαχητής παρέσυρε με φορτηγάκι πλήθος στη Βαρκελώνη, σκοτώνοντας 13 άτομα και τραυματίζοντας άλλους 100 προτού εξαφανιστεί, σε μια από πολλαπλές, όπως είπε η αστυνομία, συντονισμένες επιθέσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή που άφησε πίσω του χθες ο δράστης κατά μήκος της γνωστότερης λεωφόρου στην πόλη, η οποία ήταν γεμάτη τουρίστες που απολάμβαναν την απογευματινή βόλτα τους. Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί με τους πλέον των 100 τραυματιών, δήλωσαν οι αρχές.

Ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για το άτομο που οδηγούσε το φορτηγάκι, ο οποίος εθεάθη να απομακρύνεται πεζή, η αστυνομία δήλωσε ότι έχει σκοτώσει πέντε άτομα που είχαν επιτεθεί τα ξημερώματα στο Καμπρίλς, μια κωμόπολη νότια της Βαρκελώνης, αποτρέποντας μια τρομοκρατική επίθεση, όπως την αποκάλεσαν, που θα περιελάμβανε ζώνες με εκρηκτικά. Έξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση.

Η στιγμή που οι ισπανοί αστυνομικοί σκοτώνουν τους τρομοκράτες στο Καμπρίλς



Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x