Επικαιρότητα

Τσακαλώτος: Η σύζυγός μου βγάζει περισσότερα λεφτά από εμένα

Υπάρχουν φορές που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εύχεται να είχε σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την εξομολόγηση που έκανε.

«Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά, γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω "μασάζ" στο "εγώ" σε διάφορους», είπε ο υπουργός Οικονομικών, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Λυμπεράκη «Γυναίκες στην οικονομία» από τη σειρά «Μικρές Εισαγωγές».

Ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ακόμη- σύμφωνα με το ΑΠΕ- ότι τα τελευταία 20 χρόνια η σύζυγός του βγάζει περισσότερα χρήματα από τον ίδιο. Σχολίασε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '90, που ήρθαν στην Ελλάδα, ο σεξισμός έχει αυξηθεί στην ελληνική τηλεόραση και κοινωνία.

Αυτό το απέδωσε στο γεγονός ότι σημαντικά τμήματα του κέντρου και της αριστεράς δήλωσαν ότι στα οικονομικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη δεξιά. Αναφερόμενος στην σεξουαλική παρενόχληση, είπε ότι το τελευταίο διάστημα ήλθε στην επικαιρότητα λόγω του Χόλιγουντ, όμως οι εργαζόμενες γυναίκες στα εργοστάσια και τα καταστήματα υφίστανται πολύ μεγαλύτερες παρενοχλήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, το απέδωσε στο γεγονός ότι οι δουλειές που απευθύνονται σε γυναίκες είναι χαμηλότερες εξειδίκευσης, ενώ απέρριψε την ύπαρξη οποιασδήποτε βιολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x