Επικαιρότητα

Τσακαλώτος: Καλύτερη από ό,τι περίμενα η συμφωνία του Eurogroup

Πλέον χρειάζεται δουλειά για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτήν που περίμενα πριν από ένα μήνα, δηλώνει στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με την κατ' αρχήν συμφωνία, που επετεύχθη στο Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας.

Πλέον χρειάζεται δουλειά για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ώστε να γυρίσει οριστικά σελίδα η ελληνική οικονομία, σημειώνει στην εφημερίδα, ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε την Τετάρτη στην στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης, ούτε Ιφιγένεια».

Η συμφωνία προβλέπει επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών μέσα στις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, ώστε να καταρτιστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα με επίκεντρο το φορολογικό σύστημα και το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία.

Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα μπορεί να σχεδιάσει και να προτείνει στους θεσμούς αντισταθμιστικά μέτρα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει καταστήσει σαφές πως πέραν των μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δεσμευθούν για συγκεκριμένα μέτρα σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους.

Τη γραμμή του ΔΝΤ φαίνεται πως στηρίζει ο νέος υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μανούτσιν.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handeslblatt, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι πλέον διατεθειμένη να εξετάσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μετά το 2018, εφόσον η Αθήνα εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x