Επικαιρότητα

Τσετσένος τζιχαντιστής ο ένας από τους δράστες του μακελειού στο Ατατούρκ -13 συλλήψεις

Ένας Τσετσένος, υπήκοος Ρωσίας, ένας άνδρας από το Ουζμπεκιστάν και ένας από το Κιργιστάν ήταν οι τρεις καμικάζι που πραγματοποίησαν προχθές την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Ένας Τσετσένος, υπήκοος Ρωσίας, ένας άνδρας από το Ουζμπεκιστάν και ένας από το Κιργιστάν ήταν οι τρεις καμικάζι που πραγματοποίησαν προχθές την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό δήλωσε σήμερα τούρκος αξιωματούχος κατά την ενημέρωση για την αιματηρή επίθεση από την οποία έχουν χάσει τη ζωή μέχρι σήμερα 42 άνθρωποι.



Στην επίθεση, όπως σημειώνει η ιστοσελίδια yenisafak, συμμετείχαν 8 τρομοκράτες, εκ των οποίων οι τρεις σκοτώθηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα, ο ένας έχει συλληφθεί και οι άλλοι αναζητούνται. Ηδη η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει στην σύλληψη 13 ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις είναι πολίτες ξένων χωρών.

Ο τρομοκράτης ο οποίος ανατινάχτηκε αφού άνοιξε πυρ στην είσοδο του Ατατούρκ είναι ο Τσετσένος Οσμάν Βαντίνοφ, ενώ «εγκέφαλος» της επίθεσης ο επίσης Τσετσένος Αχμέτ Τσατάγιεφ, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Ντούκο Ουμάροφ και ο οποίος μετά το θάνατο του Ουμάροφ, το 2013, εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τρεις τρομοκράτες που εκτέλεσαν την τελική φάση του σχεδίου φέρονται να έχουν μπει στην Τουρκία στις 25 Μαΐου και να έχουν νοικιάσει ένα διαμέρισμα κοντά σε εμπορικό κέντρο.

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x