Επικαιρότητα

Τσίπρας: Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την κυβέρνηση να πετυχαίνει

Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας

Σκοπιανό και τρίτη αξιολόγηση συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας στην Κουμουνδούρου, στην οποία αν και αποτιμήθηκε θετικά η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, μέλη του κόμματος εμφάνισαν αμηχανία για την επόμενη ήμερα της εξόδου από το Μνημόνιο. Σύμφωνα με κομματικές πηγές εκφράστηκε ο προβληματισμός πως ακόμα και όταν βγει η Ελλάδα απο το πρόγραμμα δεν θα είναι όλα δυνατά, δηλαδή ότι η έξοδος δεν θα προσδώσει στην κυβέρνηση πλήρης ελευθερία κινήσεων.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση δόθηκε μια εικόνα για το Σκοπιανό. Απο τον πρωθυπουργό και από όλα τα μέλη εκφράστηκε οτι είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση, ενώ τονίστηκε οτι το κόμμα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης συζητήθηκε πως η αντιπολίτευση πρεπει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και χωρίς να παίζει κρυφτούλι, με τα μελη να υπογραμμίζουν οτι ειναι ενα εθνικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί και να ηττηθούν οι εθνικιστικές φωνές «Να πάρει το κόμμα πρωτοβουλίες για να ενημερωθεί λαός», είπε ο πρωθυπουργος, σύμφωνα με πηγες.

Αιχμές πρωθυπουργού

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός είπε πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν αυτή την κυβέρνηση να πετύχει, ωστόσο έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε σημαντικές συμμαχίες στο πλαίσιο της Ευρώπης που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε την οριστική έξοδο της χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018.

Αξιολόγηση και έξοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, απο τα μέλη, επισημάνθηκε οτι πρέπει να είμαστε μετρημένοι, σοβαροί και προετοιμασμένοι ενόψει της φάση της διαπραγμάτευσης και να οικοδομήσουμε συμμαχίες. Όπως τονίζουν κομματικές πηγες, υπάρχουν συμμαχίες κυρίως στην Ελλάδα που δεν θέλουν να δουν μια θετική εξέλιξη στην ολοκλήρωση του προγράμματος και ειδικά η ΝΔ, η οποία έχει λόγους να μην πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Υπογραμμίστηκε οτι μπαίνουμε σε ενα εξάμηνο που θα χαρακτηριστεί από την προετοιμασία για την έξοδο από το πρόγραμμα. Εκφράστηκαν προβληματισμοί και απόψεις για το ποιες πρέπει να είναι οι κεντρικές επιδιώξεις για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και για το χρέος. Πηγές αναφέρουν οτι προβληματισμοί εστίασαν στο οτι αν και θα υπάρχει μια θεμελίωσης αλλαγή όταν θα βγούμε από το πρόγραμμα, αλλα οχι ότι θα είναι όλα δυνατά.

Τελος, η συζήτηση αφορούσε την εισήγηση της ΚΕ που θα διεξαχθεί Παρασκευή και Σάββατο. Τοποθετήθηκαν αρκετοί και μπήκαν οι βασικοί άξονες του επόμενου διαστήματος.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x