Μπάμπης Χριστόγλου

Τσίτα τα γκάζια και στο μπάσκετ

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sportfm.gr για τον μπασκετικό Ολυμπιακό που μπαίνει σιγά - σιγά σε ρυθμούς Ευρωλίγκας.

Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι θα περιμένατε να κάνουμε κουβέντα για το ποδόσφαιρο και το ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά… Εδώ είμαι εγώ για να σας την κάνω γυριστή και να το ρίξω στο μπάσκετ. Θα μιλήσουμε και για τον ΠΑΟΚ, θα τα πούμε και στο ραδιόφωνο, θα γράψουμε και καμία κουβέντα. Απλά, αυτές τις ημέρες είναι η πρώτη ευκαιρία να δούμε και την ομάδα μπάσκετ να παίζει σχεδόν κομπλέ.

Λείπει ο Παπανικολάου μεν, κοντράρεται δε με θηρία στο πλαίσιο του «Γκομέλσκι Καπ» στη Μόσχα και πρέπει σιγά – σιγά να μπαίνει σε ρυθμούς Ευρωλίγκα η ομάδα που χτίζει ο Μπλατ. Και είναι τα στοιχεία της ομάδας τέτοια που σε «αναγκάζουν» να την παρατηρήσεις και να φανταστείς πόσα μπορεί να πετύχει όταν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ετοιμότητας. Κατ’ αρχάς ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που επιτίθεται πολύ γρήγορα. Σε κρατάει στην τσίτα. Ακόμα και μετά από καλάθι που τρώει θα τρέξει για να σκοράρει γρήγορα. Δεν κάνει βιαστικές επιθέσεις αλλά χτυπάει γρήγορα στηριζόμενη στην αθλητικότητα των παικτών της. Όπως και να το κάνουμε αυτή η συνήθεια είναι πολύ κοντά στο στυλ που γουστάρει ο φίλος του Ολυμπιακού. Επίσης, φάνηκε να υπάρχει αρκετή δουλειά στην επίθεση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός επιτίθεται με διαφορετικούς τρόπους. Βλέπεις να γίνονται σκριν μακριά από την μπάλα για να βγουν ελεύθερα σουτ, βλέπεις να εγκαταλείπεται η συνταγή του πικ εν ρολ από το κέντρο, βλέπεις να δίνεται στους παίκτες μεγαλύτερη ελευθερία στο μπροστά κομμάτι. Και αυτό είναι επίσης ενδιαφέρον και σίγουρα ωραίο στο μάτι.

Αν, δε, καταφέρει και «κολλήσει» εγκαίρως ο Γκος με τον Σπανούλη νομίζω ότι θα δούμε ένα από τα καλύτερα δίδυμα γκαρντ στην Ευρώπη από την άποψη ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ωραίος στο μάτι μοιάζει και ο Λεντέι. Ένας ακόμα διαφορετικός ψηλός που βάζει την μπάλα στο παρκέ πολύ, μπουκάρει σαν γκαρντ στην καρδιά της ρακέτας, δίνει τρομερές μάχες με πολύ ψηλότερους αντιπάλους και σουτάρει με καλά ποσοστά από μέση και μακρινή απόσταση. Δεν ξέρω αν μπορεί να βάζει 30άρες απέναντι σε ομάδες σαν την ΤΣΣΚΑ, ξέρω ότι έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ο επόμενος ψηλός που θα προσφέρει ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα μετά τους Χάινς, Χάντερ και Ντάνστον.

Και φυσικά υπάρχει και ο Τουπάν. Ένας παίκτης που μας έκανε ζημιά πέρυσι στην Ευρωλίγκα, ένας αθλητής που έρχεται να κάνει ακόμα πιο δυνατό και γρήγορο τον Ολυμπιακό. Αλλά δεν κάνει μόνο αυτά. Ο Τουπάν έδειξε ότι μπορεί, αν βρει χώρο και χρόνο, να πάρει και περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Δεν εκβιάζει τις προσπάθειες, δεν το παρατραβάει αλλά αν του δώσεις τη μπαλίτσα θα τη σουτάρει. Και πιθανότατα θα σκοράρει…

Δείτε το νέο βίντεο του Μπάμπη Χριστόγλου στο BAM TV:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x