Βάιος Τσούτσικας

Ακόμα να φύγει ο Πασκουάλ;

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sportfm.gr για τον αρχιτέκτονα μιας ακόμα επιτυχίας του Παναθηναϊκού έναντι του Ολυμπιακού, τον Τσάβι Πασκουάλ.

Αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία από το πούλμαν ή αεροπλάνο που τον δείχνει να κοιμάται θα αποσυρθεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν είναι ο Πασκουάλ για την ώρα το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Όπως δεν είναι και ο Γκέιμπριελ περισσευούμενος ή ο Βουγιούκας αόρατος στη ρακέτα. Θα γυρίσουμε ξανά εκεί, αργότερα όμως. Για την ώρα όλοι μαζί θα γράψουμε για τον αρχιτέκτονα μιας ακόμα επιτυχίας έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου και για τους ρόλους κλειδιά που έδωσε στους παίκτες του...

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Η κουβέντα πριν το τζάμπολ του ματς ήταν σχετική με το ποιος θα πόναγε περισσότερο από την ήττα. Ο Παναθηναϊκός που πρόσφατα είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο και είχε μπει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και προβληματισμού ή ο Ολυμπιακός που θα καλούταν να σηκώσει το βάρος μιας Τρίτη σερί αποτυχίας εντός έδρας από τον «αιώνιο» εχθρό; Μετά το φινάλε του ματς το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι η πληγή που άνοιξε στον ηττημένο είναι πολύ βαθιά. Και δεν έχει βαθμολογική βάση. Έχει να κάνει με την αμφισβήτηση του κόσμου στο πρόσωπο του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Μια δυσάρεστη κατάσταση που όσο δεν διορθώνεται απειλεί τον Ολυμπιακό με μεγαλύτερα προβλήματα.

Να μείνουμε, όμως, στους νικητές. Και σε μερικές απλές διαπιστώσεις μέσα από το 40λεπτο. Κατ’ αρχάς, οι παίκτες του Παναθηναϊκού νιώθουν πια πολύ άνετα στο ΣΕΦ και αυτό βγαίνει και στο παρκέ. Απόδειξη τούτου η εξαιρετική αντίδραση που βγάζουν λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Τότε που ο Ολυμπιακός έχει περάσει μπροστά στο σκορ με 47-44 και κάνουν ένα 0-5 που δεν τους δίνει απλά το προβάδισμα αλλά τους εκτινάσσει την ψυχολογία στα ύψη.

Δεύτερη διαπίστωση είναι αυτή που λέει πως όσο και να είναι το μπάσκετ άθλημα των ψηλών στη σύγχρονη μορφή του πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι κοντοί. Ο Λεκάβιτσους θύμισε σε πολύ κόσμο τον μέντορα και είδωλό του που φόραγε το «πράσινο 19» πριν λίγα χρόνια, ο Καλάθης έκανε στην άμυνα και στο κουμάντο τη γνωστή πολύτιμη δουλειά του. Απέναντι, ο Ρόμπερτς συνέχισε να περπατά στις σκιές του καλού του εαυτού, ο Μάντζαρης το ίδιο. Από την εικόνα των δύο αυτών διδύμων εξηγείται η άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού. Κοντράστ που γίνεται ακόμα πιο έντονο αν βάλει κανείς στο νου του πόσες σωστές επιθέσεις έκανε ο Παναθηναϊκός όταν το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού και πόσες σκοτωμένες ενέργειες είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ίδιο διάστημα.

Ψυχρά να το δει κάποιος ο Παναθηναϊκός πήρε στο ΣΕΦ αυτό που του έλειπε μετά την τζάμπα ήττα από την Μπασκόνια. Πέρυσι είχε νικήσει στη Βιτόρια κι είχε χάσει στο ΣΕΦ φέτος έγινε το αντίστροφο κι έτσι στο συνολικό λογαριασμό το πρόσημο δεν είναι αρνητικό. Σημαντικότερο και από το βαθμολογικό όφελος όμως είναι το οξυγόνο που μπαίνει στα αποδυτήρια της ομάδας. Αλήθεια είναι ότι το κλίμα είχε παραβαρύνει εσχάτως, αλήθεια είναι ότι τα κεφάλια ήταν κατεβασμένα μετά το διπλό στραπάτσο σε Βιτόρια και ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, είναι σίγουρο ότι η τρίτη σερί νίκη στο ΣΕΦ βάζει ξανά τον Παναθηναϊκό καβάλα στ’ άλογο. Σταματάει την ανόητη κουβέντα περί αντικατάστασης του Τσάβι Πασκουάλ και δίνει χρόνο τόσο στους ανθρώπους της ομάδας να ψάξουν να βρουν πώς μπορούν να την κάνουν ακόμα καλύτερη αλλά και στους «ψαρωμένους» του ρόστερ να βρουν τα πατήματά τους με ηρεμία και σε σχετικά ασφαλές περιβάλλον...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x