Βάιος Τσούτσικας

Άμυνα με τα μάτια

Μπορεί το «77» να μην είναι κακή αμυντική επίδοση για εκτός έδρας παιχνίδι, το «24» της Νταρουσάφακα στην 4η περίοδο, όμως, πόνεσε και στοίχισε μια ακόμα ήττα στον Παναθηναϊκό.

Αν κάποιος έψαχνε να βρεις ειδήσεις κρυμμένες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Νταρουσάφακα θα έμενε με άδεια χέρια.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα ακόμα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ακόμα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες μακριά από το ΟΑΚΑ.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Παρακολουθώντας την εξέλιξη του ματς εύκολα καταλαβαίνεις γιατί η ομάδα του Πασκουάλ γλίστρησε στην Πόλη. Αφενός επειδή απέτυχε να εμφανιστεί με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, επιτρέποντας στην Νταρουσάφακα να φύγει με +12, αφετέρου επειδή απέτυχε να βρει τρόπο να αμυνθεί απέναντι στο ένας με έναν παιχνίδι του Μπλατ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τότε δηλαδή που με τα μεγάλα σουτ του Σίνγκλετον και του Τζέιμς οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει φαινομενικά τουλάχιστον τον έλεγχο του αγώνα. Τότε που δεν έβγαλαν ούτε μια άμυνα στον Άντερσον και στον Ουαναμέικερ.

Είδηση δεν είναι ούτε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός επιχείρησε περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Είδηση θα ήταν αν κατάφερνε να πάρει το ματς μαρκάροντας με τα μάτια. Μπορεί το 77 να μη μοιάζει κακή αμυντική επίδοση για εκτός έδρας ματς, το 24, όμως, της Τουρκικής ομάδας στην τελευταία περίοδο πόνεσε πολύ. Και οδήγησε στην ισοβαθμία με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αυτές οι ήττες είναι και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους ο Παναθηναϊκός θα μείνει μακριά από τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Έτσι έχασε από την Εφές, έτσι έχασε από την Ούνικς, έτσι έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα, έτσι έχασε ακόμα και από την ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Βάλτε τα κάτω και θα διαπιστώσετε ότι τρεις νίκες να είχε πάρει σε αυτά τα ματς σήμερα θα ήταν 4ος.

Όσο κρίμα είναι με τέτοια εντός έδρας επίδοση να μην καταφέρνεις να τερματίζεις στο τοπ 4 άλλο τόσο λογικό είναι. Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας του στα κλειστά εκτός έδρας ματς θα πρέπει να κάνει υπομονή, να αποκτήσει συνοχή ομάδας αυξημένη, να φτιάξει κορμό και να παίζει απόλυτα το μπάσκετ που γουστάρει ο προπονητής του. Φέτος και μέχρι το φινάλε της σεζόν τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εύκολο να γίνει. Αφενός γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει ήδη πολλά και μέσα στη διάρκεια της σεζόν, αναμένεται να αλλάξει κι άλλα με την επιστροφή του Γκιστ σε λίγες μέρες ενώ και τα υλικά με τα οποία είναι δομημένο το ρόστερ δεν αποτελούν υλικά που συνήθιζε να χρησιμοποιεί στην Μπαρτσελόνα ο Πασκουάλ.

Όσα πετύχει ο Παναθηναϊκός τη φετινή χρονιά θα το πετύχει χάρις στο τεράστιο ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ του και τη διάθεση να παίξει άμυνα. Φτάνει το ταλέντο κάποιες φορές, όπως έχει αποδειχθεί όμως και φέτος το ταλέντο από μόνο του δεν είναι αρκετό πάντα. Και σίγουρα δεν αρκεί το ταλέντο όταν λείπει η διάθεση για άμυνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x