Βάιος Τσούτσικας

Αυτά τα βάζει ο Μήτσος και τώρα ο Ουίλιαμς

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Νταρουσάφακα και την προσφορά του Ουίλιαμς σε αυτή.

Πριν λίγες μέρες σε μία συνέντευξή του ο Γκρεγκ Πόποβιτς μίλησε για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τους παίκτες για το Σαν Αντόνιο.

«Δεν κοιτάμε τους αριθμούς τους και (μόνο) πόσο ταλέντο διαθέτει. Βλέπουμε πώς συμπεριφέρεται σε προπονητές και συμπαίκτες, τι χαρακτήρας είναι, πόσο επαγγελματίας και πόσο θέλει να παίρνει την μπάλα στο φινάλε ενός ματς που στραβώνει».

Ακόμα και αποδίδεται σε ελεύθερη μετάφραση οι ατάκες αυτές του Πόποβιτς δείχνουν και την τεράστια επιτυχία που έκανε ο Παναθηναϊκός με την προσθήκη του Έλιοτ Ουίλιαμς.

Με την ομάδα να κάνει τη μία γκέλα μετά την άλλη, με το +4 να έχει -3 δια χειρός και της διαιτητικής τριάδας, με το μάτι των περισσοτέρων συμπαικτών του να έχει θολώσει και με τον Καλάθη αποσυναρμολογημένο στον πάγκο ο Αμερικανός πήρε την μπάλα, έφτιαξε ένα σουτ με δική του δημιουργία, το έβαλε και μετέφερε το τρέμουλο στα πόδια των αντιπάλων. Φάνηκε με πόση επιτυχία στην προτελευταία επίθεση του Γουιλμπέκιν.

Δίκαια και εύκολα, λοιπόν, ο Ουίλιαμς παίρνει ξανά τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης.

Για ακόμα μια φορά ο χαρισματικός σκόρερ δείχνει σημάδια ενός αληθινού ηγέτη, σε ένα ακόμα ματς ο Παναθηναϊκός κερδίζει ένα ματς που πάει στο όριο. Και αυτό συμβαίνει διότι πέρα από προσωπικότητες έχει και πολλές λύσεις που μπορούν να δώσουν πολύτιμες βοήθειες μέχρι το 40!

Κι ας έφαγε 16 πόντους από τον πιο ακριβοπληρωμένο τεμπέλη τον Ερντέν του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, κι ας έβαζε το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα σουτ ο Πρέλντζιτς με τον Μαρκοισβίλι, κι ας έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ο Παναθηναϊκός στο τέλος να χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Λένε ότι οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τις μεγάλες διαφορές. Ένα σουτ που δεν μπήκε, αυτό του Διαμαντίδη κόντρα στη Λοκομοτίβ, κρατά τον Παναθηναϊκό πίσω από τους Ρώσους στην ισοβαθμία.

Ένα άλλο που μπήκε αυτό του Ουίλιαμς κρατά ζωντανούς τους πράσινους στο κυνήγι της 3ης θέσης που στέλνει μάλλον το τριφύλλι στην αγκαλιά της Λαμποράλ.

Ας τα κρατήσουμε εμείς αυτά ενόψει της συνέχειας και της μάχης για την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Και ο Τζόρτζεβιτς με τους παίκτες του ας πονοκεφαλιάσουν με πιο σημαντικά θέματα: όπως την αποφυγή της θάλασσας που έπιασε ξανά την ομάδα ξαφνικά.

Μέχρι να αγριέψει το μάτι του Ουίλιαμς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x