Βάιος Τσούτσικας

Είναι (και) πολλά τα λεφτά!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τον τελικό του Κυπέλλου και για τις διαφορές που δεν δικαιολογούν συσχετισμούς με τη μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ.

Από όποια μεριά και να προσεγγίσεις τον αποψινό τελικό καταλήγεις στο σαράκι που έτρωγε την Ξάνθη όλα αυτά τα άνυδρα χρόνια. Πάντα έμπαινε ψηλά ο στόχος της διάκρισης στη 2η τη τάξει διοργάνωση της χώρας, ποτέ αυτό δεν είχε επιτευχθεί.

Η Λάρισα το κατάφερε, ο Αστέρας και ο Ατρόμητος έφτασαν μέχρι το φινάλε της διαδρομής. Η Ξάνθη πάντα έπεφτε σε κάποια λακούβα. Και μόνο η συμμετοχή της, λοιπόν, στον μεγάλο τελικό είναι μια τεράστια επιτυχία. Το πρώτο γκολ, για να το πούμε πιο ποδοσφαιρικά. Στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ μένει να διαπιστωθεί αν θα καταφέρει να πάρει και την κούπα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι Θρακιώτες θα μπουν στο γήπεδο ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Δεν είναι μόνο η δική τους απειρία και η τεράστια εμπειρία του Ολυμπιακού αλλά και η δεδομένη υπεροχή των πρωταθλητών σε επίπεδο ρόστερ. Όσο προβληματικό και να είναι συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν το υλικό του Ολυμπιακού είναι πολύ ανώτερο ποιοτικά από αυτό της Ξάνθης.

Δεν είναι βέβαια η μεταξύ τους διαφορά – τουλάχιστον σε επίπεδο 11άδας – τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί συσχετισμούς με τη μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ. Ο Κυριακίδης κάνει μια από τις καλύτερές του χρονιές στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι Μπέρτος και Γούτας μοιάζουν έτοιμοι να δικαιολογήσουν τους μεταγραφικούς ψίθυρους που έχουν προκαλέσει οι φετινές τους εμφανίσεις, ο Ομπόντο προσφέρει άπλετη ηρεμία και απορροφά με άνεση τους κραδασμούς στο κέντρο της ομάδας του Λουτσέσκου. Μπροστά, δε, το οπλοστάσιο μοιάζει υπερπλήρες: Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον και Καπετάνος μπορεί να μην είναι ό,τι πιο λαμπερό έχει φορέσει τη φανέλα της Ξάνθης είναι, όμως, μια τετράδα που παίρνει άριστα στον τομέα της συνεργασίας. Μια τετράδα που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή πορεία της ομάδας.

Σωστά, λοιπόν, κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι το ματς για τον Ολυμπιακό όσο εύκολο μοιάζει. Και μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολο αν ο Περέιρα πάρει τις λάθος αποφάσεις. Κι αν στην άμυνα τα κουκιά μοιάζουν μετρημένα, στα χαφ και στην επίθεση οι επιλογές του Πορτογάλου μεταξύ των Ντουρμάζ, Φουστέρ, Φορτούνη, Μπενίτες, Χάρα, Ντοσεβί κατά κύριο λόγο μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Δεν το συζητάμε, βέβαια, για την αναγκαιότητα να ξεκινήσει στην 11άδα ο Τσόρι…

Για όλα αυτά, όμως, την αγωνιστική ανάλυση του αγώνα πολλή κουβέντα μπορεί να γίνει από την ώρα που θα γίνουν γνωστά τα δεδομένα. Οι ενδεκάδες. Μέχρι τότε μια ακόμα παράμετρος: δεν είναι μόνο η δόξα που κυνηγά απόψε η Ξάνθη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Είναι και η εξασφαλισμένη θέση που έχει ο Κυπελλούχος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όπερ μεταφράζεται σε περίπου 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλο αβαντάζ – αν μη τι άλλο – για την εκκίνηση της επόμενης σεζόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x