Βάιος Τσούτσικας

Για το έβδομο αστέρι ο Τζεντίλε

Ο Τζεντίλε έρχεται γκαζωμένος για να σηκώσει το ΟΑΚΑ στο πόδι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξαναβάζει τον Παναθηναϊκό σε ρόλο πρωταγωνιστή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Όσο καλός παίκτης και να είναι κάποιος για να ξεχωρίσει σε μια ομάδα, για να πετύχει στόχους πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να το γουστάρει. Να τον φτιάχνει το περιβάλλον, να κοιμάται και να ξυπνά με την προσμονή να παίξει το επόμενο ματς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Μια αληθινή επιθετική μηχανή, ένας σπάνιος σκόρερ κι ένα από τα πιο ξεχωριστά ταλέντα στην ηλικία του. Δεν αμφιβάλει κανείς για την μπασκετική του ποιότητα ή την αθλητική επάρκειά του.

Πλέον δεν αμφισβητεί κανείς και την επιθυμία του, την κάψα του μην πω να βάλει τη φανέλα που φόρεσε και ο πατέρας του. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή αυτής της πρώτης διαπραγμάτευσης που ολοκληρώθηκε με τον δανεισμό του παίκτη στον Παναθηναϊκό ο 24χρονος φώναζε ότι θέλει όσο τίποτα να φορέσει το τριφύλλι στο στήθος. Και με το ταξίδι του στην Αθήνα και με τις διαπραγματεύσεις που έτρεξε με την Αρμάνι Μιλάνο και με τη γενικότερη στάση του στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της νέας του ομάδας.

Να μένουν στην άκρη, λοιπόν, όσες σκέψεις λογικά γίνονταν για το πόσο εύκολα μπορεί ο Τζεντίλε να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα και να μην επηρεάσει αρνητικά τις ισορροπίες στο τιμ του Πασκουάλ. Ένας τόσο σημαντικός παίκτης φορτωμένος με τέτοια διάθεση και άρα κίνητρο να κάνει νέα εκκίνηση στην καριέρα του και τέτοιο πάθος για να νέα του χρώματα είναι ευλογία.

Και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός οφείλει – και νομίζω ότι θα το κάνει – να προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να αναγκάσει τον Ιταλό να μείνει στο νέο του σπίτι για πολλά χρόνια. Γιατί ο Αλεσάντρο είναι ένας από τους παίκτες πάνω στους οποίους μπορεί να χτιστεί ένα σπουδαίο μέλλον για τον σύλλογο.

Και σίγουρα είναι παίκτης που με τη μεταγραφή του στους «πράσινους» δίνει εντυπωσιακή συνέχεια στο ιδιαίτερα δαπανηρό και εντυπωσιακό μεταγραφικό καλοκαίρι για το «τριφύλλι». Και όχι μόνο αυτό. Η αρπαγή του από το Μιλάνο είναι κίνηση βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν του πιο πετυχημένου συλλόγου στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός γίνεται ξανά επίκεντρο εξελίξεων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, συζητιέται παντού, επικρατεί ισχυρών ανταγωνιστών που διεκδίκησαν τον παίκτη, στέκεται ξανά στο ύψος που τον είχαμε συνηθίσει την εποχή που έραβε το ένα αστέρι μετά το άλλο στη φανέλα του. Άγνωστο πόσο γρήγορα θα καταφέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να κάνει τον Εξάστερο, Επτάστερο, σίγουρο ότι το παλεύει με όλες του τις δυνάμεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x