Βάιος Τσούτσικας

Γι’ αυτό θα τους περάσει

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr τους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρείται φαβορί πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού με την Μπριζ.

Δεν είναι το 2-1 και το οριακό προβάδισμα πρόκρισης του Παναθηναϊκού αυτό που επιτρέπει τα χαμόγελα. Είναι περισσότερο οι διαφορές του ματς της Τρίτης με εκείνο κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης πέρυσι τον ίδιο καιρό στη Λεωφόρο που στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα…

Ο Παναθηναϊκός σκληραίνει, φτιάχνει χαρακτήρα και δείχνει ικανός να σταθεί στα πόδια του ακόμα και όταν όλα πάνε κατά διαόλου.

Γνωστό τι έγινε κόντρα στην Μπριζ: γκολ στην πρώτη επίσκεψη των Βέλγων, χαμένο πέναλτι από τον Μπεργκ και μία τουλάχιστον απερίσκεπτη αποβολή του Σάντσες πάνω που ο «διακόπτης» του ματς είχε γυρίσει. Σε σημείο – μετά την ισοφάριση – που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να απειλεί την ομάδα του Πρεντόμ με ένα (τουλάχιστον) ακόμα γκολ. Κι όμως… Οι «πράσινοι» όχι μόνο έψαξαν με καθαρό μυαλό απαντήσεις σε όλους αυτούς τους γρίφους αλλά κατάφεραν να βρουν και τις (σχεδόν) ιδανικές.

Στο φινάλε του ματς το μούδιασμα του ημιχρόνου είχε δώσει τη θέση του στον ενθουσιασμό. Ο Λαγός πήρε δικαιολογημένα το χειροκρότημα καθώς στο πρόσωπό του είδαν άπαντες την αναγκαστική συνταγή του Αναστασίου να πετυχαίνει και η ομάδα – στο σύνολό της – ένιωσε πως είναι μια πραγματικά «Παναθηναϊκή» βραδιά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και άρχισε να επιταχύνει τη διαδικασία της γεφύρωσης του παρόντος με το ένδοξο ευρωπαϊκό της παρελθόν.

Θυμηθείτε τώρα… Κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά: με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει 0-0 και τον Μπεργκ να σκοράρει στο 16’ όλοι νόμιζαν πως η ομάδα είχε ολοκληρώσει την αποστολή της 74 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Πριν βγει το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω με 1-2 και ως το φινάλε του 90λεπτου έμοιαζε ανίκανος, άδειος από ενέργεια και πίστη.

Εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή της Τρίτης. Κοντράστ που είναι και το πρώτο μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού, το οποίο και δείχνει ότι η ομάδα συνεχίζει την πορεία της εξέλιξής της. Άσχετο αν το κάνει με μεγάλη ή μικρή ταχύτητα είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Και είναι κέρδος που μεγαλώνει αν συνδυαστεί με το κακό φεγγάρι που περνά η αντίπαλός του. Η συνήθεια της Μπριζ να χάνει φέτος αν και προηγείται προκαλεί εκνευρισμό στον προπονητή της – το διαπιστώσαμε και στη συνέντευξη Τύπου – και αυξάνει το άγχος των παικτών της. Άσε που αν σου καρφωθεί στο μυαλό η ιδέα πως κάτι θα γίνει και θα την πατήσεις στο φινάλε είναι πολύ πιο εύκολο για τον ανεβασμένο αντίπαλό σου να σε λυγίσει. Και στο ζευγάρι του Παναθηναϊκού με την Μπριζ οι Βέλγοι έχουν πάνω από το κεφάλι τους το μαύρο σύννεφο και οι «πράσινοι» είναι αυτοί που είναι στα πάνω τους.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να δικαιολογήσει τα χαμόγελα ενόψει του επαναληπτικού. Στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» οι παίκτες της Μπριζ θα πρέπει να ανέβουν ψηλά, θα ψάξουν το γκολ και ο Παναθηναϊκός θα έχει την άνεση να αναζητήσει τη χοντρή ζημιά στην κόντρα. Αν παρουσιαστεί ψύχραιμος και αποφύγει τα χοντρά λάθη στο ξεκίνημα μέχρι και νικητής μπορεί να φύγει από το Βέλγιο. Φάνηκε και στο γήπεδο ότι οι παίκτες του Πρεντόμ βολεύονται καλύτερα με το πλάνο του φιλοξενούμενου: θέλουν, δηλαδή, να αφήνουν την πρωτοβουλία στον αντίπαλο και να ψάχνουν αντεπιθέσεις.

Αυτό δεν θα τους επιτραπεί στον επαναληπτικό. Αντίθετα θα μπουν αυτοί στο ρόλο της ομάδας που θα αναγκαστεί να αφήσει χώρους στον αντίπαλο προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Αποστολή στην οποία απέτυχε παταγωδώς στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου ματς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x