Βάιος Τσούτσικας

Η καρδιά (του Λέτο) όλα τα μπορεί!

Είναι ποδοσφαιρικά παλαβός, είναι εγωίσταρος αλλά είναι και μεγάλος παίκτης. Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει για την επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο.

Το ρολόι δείχνει το 67ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Λέτο έχει πριν λίγα λεπτά ισοφαρίσει σε 2-2 και έχει μπει σε φάση άλλη. Είναι η στιγμή που ο Πέτριτς του δίνει μια ωραία πάσα στο ημικύκλιο της περιοχής και κάνει κίνηση προς το «κουτί», φτάνει σε θέση βολής και περιμένει μια πάσα από τον Αργεντινό για να σκοράρει. Μάταια!

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Το μάτι του «Σέμπα» γυαλίζει σε βαθμό υπερθετικό. Σιγά μην του δώσει την μπάλα. Θα προσπαθήσει να περάσει και έναν και δύο και τρεις και όσους έρθουν να του πάρουν την μπάλα. Μπορεί ο Κροάτης να σηκώνει τα χέρια απελπισμένος και ίσως να αμολάει και κάνα – δύο «γαλλικά» στον συμπαίκτη κάποιοι, όμως, στην εξέδρα και πολλοί περισσότεροι εμπρός στις τηλεοράσεις του χαμογέλασαν διότι είδαν τον κανονικό Λέτο να επιστρέφει!

Αυτή η ποδοσφαιρική του παλαβομάρα είναι και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει σε μια ομάδα. Είναι τέτοια η παλαβομάρα του αυτή που τον έχει οδηγήσει σε χρόνο – ρεκόρ σε ρόλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού.

Θυμηθείτε λίγο.

Όταν άρχισε η κουβέντα για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό πολλοί έλεγαν ότι οι «πράσινοι» κάνουν περισσότερο ένα ψυχικό και λιγότερο μια ποδοσφαιρική κίνηση. Διαψεύστηκαν.

Όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο Αργεντινός θα είναι σε θέση να παίξει προς το φινάλε της σεζόν. Για να μην πούμε ότι πολλοί αμφέβαλαν ότι ο Σέμπα θα παίξει καν. Διαψεύστηκαν.

Όταν πήρε τα πρώτα του 26 λεπτά κόντρα στον Ατρόμητο οι περισσότεροι είδαν έναν παίκτη χωρίς ανάσες και ένιωσαν δικαιωμένοι για τις δυσοίωνες προβλέψεις που έκαναν. Διαψεύστηκαν.

Λίγοι ως ελάχιστοι περίμεναν να τον εμπιστευθεί ο Στραματσόνι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αυτός μπήκε στην 11άδα κι έκανε και μια μαγική ασίστ στον Μπεργκ. Αυτή ήταν η πρώτη του απάντηση. Ακολούθησε το πρώτο του 90λεπτο κόντρα στον Ηρακλή και καπάκι το δεύτερο που συνοδεύτηκε και από δύο γκολάκια.

Πριν λίγο καιρό σε αυτή τη γωνιά πάλι είχα γράψει για τη ματιά που προδίδει ποιος είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ποιος νιώθει σαν μικρό παιδί κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο. Και η ματιά του Λέτο γυαλίζει. Και με την τρέλα που κουβαλά βοηθά τον Παναθηναϊκό να γίνει πιο νόστιμος αλλά και πιο απρόβλεπτος.

Αν και η σημαντικότερη συνεισφορά του Λέτο και παικτών σαν τον Σέμπα στην ομάδα είναι άλλη: ο Αργεντινός είναι από αυτούς τους κλασικούς εγωίσταρους που μπορεί να σου κάνουν άνω – κάτω τα αποδυτήρια για μια πάσα που δεν πήραν ή που δεν έδωσαν. Αυτοί οι εγωίσταροι, όμως, δεν αντέχουν και την ήττα. Και ξέρεις ότι θα δώσουν τα πάντα για να φύγουν νικητές από τη μάχη.

Και αν ένας παίκτης έχει καταφέρει να θριαμβεύσει σε μάχες δύσκολες που του απειλούσαν την καριέρα και με τις πιθανότητες εις βάρος του δεν θα κωλώσει απέναντι στην πρόκληση να τα κάνει όλα λίμπα ξανά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Λέτο, μάγκες, γύρισε!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x