Βάιος Τσούτσικας

Ισοφάρισε, αλλά ακόμα κυνηγάει

Ήταν σαφές από το ξεκίνημα του ματς τι προσπαθούσαν να πετύχουν οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός πόνταρε στην ενέργεια, ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Πίεζε ο ένας από την πρώτη κιόλας πάσα με στόχο να φθείρει τον Μάντζαρη, που ήταν το μόνο αξιόλογο κουμάντο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, διάβαζε ο άλλος και εκμεταλλευόταν κάθε τι που του έδινε η αντίπαλη άμυνα. Έτρεχε ο Παναθηναϊκός, κυκλοφορούσε την μπάλα ο Ολυμπιακός, έψαχνε και έβρισκε ασφαλείς επιλογές είτε με ανοιχτά σουτ από την περιφέρεια είτε με τα ποσταρίσματα του Παπανικολάου.

Με δεδομένο ότι από το πρώτο παιχνίδι είχε παρατηρηθεί ένα έλλειμμα ενέργειας στην ομάδα του Σφαιρόπουλου, έμοιαζε πιθανό ο Ολυμπιακός να λυγίσει και να πέσει ξαπλωμένος στο καναβάτσο. Η φθορά των ερυθρολεύκων καθυστέρησε όμως... Αφενός ο Πασκουάλ επιστράτευσε χαμηλά σχήματα που επέτρεψαν στους αντιπάλους να γυρίσουν την κατάσταση στα ριμπάουντ και να κερδίσουν έξτρα κατοχές που δεν είχαν ως το 20, αφετέρου σταμάτησε να πιέζει όπως πίεζε στο ξεκίνημα του ματς. Μπορεί να ένιωθε και το δικό του ρεζερβουάρ να αδειάζει.

Στο τρίτο κομμάτι του το ματς έμοιαζε σαν πυγμαχικός αγώνας. Από τους κανονικούς, χωρίς κάσκες και προστατευτικά. Ήταν η ώρα των μεγάλων προσωπικοτήτων ήταν η ώρα των ατόμων. Έβαλε τα σουτ ο Πρίντεζης με τον Γκριν, πήρε μεγάλες αποφάσεις και βγήκε νικητής ο Παππάς αλλά και ο Μπουρούσης στην απέναντι ρακέτα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ακροβατούσαν σε ένα ματς που ήλεγχε ο γηπεδούχος αλλά ανά πάσα στιγμή μπορούσε να το κλέψει ο φιλοξενούμενος. Και παρά το γεγονός ότι το ταμπλό των τελικών γράφει 1-1 η εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός είναι τουλάχιστον ένα βήμα εμπρός παραμένει. Όχι επειδή απείλησε για το 0-2 με τον Σπανούλη εκτός αποστολής. Η εμφάνιση που έκανε ο Γκριν απέδειξε ξανά ότι ο Αμερικανός αναπνέει πολύ καλύτερα όταν είναι το 1 στην επίθεση της ομάδας. Είναι παίκτης για να παίρνει τις πολλές κατοχές κι όχι να περιμένει τι θα περισσέψει από Σπανούλη ή Πρίντεζη.

Ο Ολυμπιακός παραμένει με το πάνω χέρι διότι θριαμβεύει του αντιπάλου του σε όλες τις λεπτομέρειες. Ακόμα και οι επαναφορές του Παναθηναϊκού είναι πολλές φορές προβληματικές. Πολλές επιθέσεις κυρίως όταν ο Μπουρούσης είναι στον πάγκο βγαίνουν χάρις στο ατομικό ταλέντο και όχι το πινακάκι του Πασκουάλ. Τα επιθετικά ριμπάουντ πάνε στράφι. Απέναντι ο Ολυμπιακός όχι μόνο βγάζει πολλές περισσότερες διαβασμένες φάσεις αλλά καταφέρνει να εκθέτει τον ευάλωτο αντίπαλό του όπως για παράδειγμα έκανε ο Μάντζαρης με λέι απ στον αιφνιδιασμό μετά από βολές του Παναθηναϊκού.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: όταν ένα ματς πάει στη λεπτομέρεια ο Ολυμπιακός υπερτερεί. Και επειδή οι δύο ομάδες δεν μοιάζουν να έχουν τη φρεσκάδα να παίξουν στο 100% οι τελικοί μάλλον θα κριθούν σε όλα αυτά τα μικρά και πολύ σημαντικά για την εξέλιξη ενός ματς στοιχεία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x