Βάιος Τσούτσικας

Καλάθης, Πεδουλάκης και… Λάσμε

Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ποιος θα κληθεί να κουβαλήσει το βάρος του ηγέτη στη μετά Διαμαντίδη εποχή. Μένει να τον βοηθήσει και με τις επόμενες κινήσεις του.

Όσο περισσότερο ψάχνει κάποιος για τον επόμενο Διαμαντίδη τόσο περισσότερο χρόνο θα χάνει. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνέλθει άμεσα από το σοκ της αποχώρησης του εμβληματικού ηγέτη του και να βοηθήσει τον επόμενο leader της ομάδας…

Δεν είναι απόφαση που αναμένεται. Έχει ήδη ληφθεί. Εδώ και δύο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός επένδυσε χρήμα και μπόλικη προσπάθεια για να πείσει τον Νικ Καλάθη να διαπλεύσει τον Ατλαντικό, να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Το πέτυχε τη δεύτερη χρονιά και όρισε άμα τη υπογραφή των συμβολαίων με τον Νικ την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά, μιλώντας μετά το φινάλε του ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης περιέγραψε τον μονόδρομο στον οποίο βαδίζει ήδη ο Παναθηναϊκός. Ο Καλάθης είναι ο πιο γρήγορος γκαρντ με την μπάλα στα χέρια και ο κορυφαίος – μετά την αποχώρηση του Μήτσου - πασέρ στο pick n’ roll. Τι κάνεις, λοιπόν; Διαλέγεις παίκτες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του και τον βοηθάς να βάλει τη στάμπα του στο παιχνίδι της ομάδας.

Το αντίθετο, δηλαδή, απ’ όσα έκανε ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της σεζόν ως την αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία. Διάστημα κατά το οποίο είχε αφαιρεθεί – κατά κανόνα – το pick n’ roll από το playbook των «πρασίνων» και το μενού περιλάμβανε μπόλικη ντρίπλα και ατομική πρωτοβουλία.

Ας μην μπλέξουμε με χαρακτηρισμούς «λάθος» ή «σωστή» για τη συνταγή που ακολούθησαν Τζόρτζεβιτς και Πεδουλάκης για να αποφύγουμε και τις παρεξηγήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Σέρβος προσπάθησε να πετύχει στηριζόμενος στο (επιθετικό) ταλέντο των παικτών που έφερε και κυρίως του Ραντούλιτσα . Σίγουρο είναι επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να παίξει ο Πεδουλάκης ταιριάζει περισσότερο στον Καλάθη. «Ευνοήθηκε» και ο Φώτσης. Και ο Χαραλαμπόπουλος. Και ο Παπαγιάννης. Σίγουρα θα έκανε πολλά πράγματα στους τελικούς και ο Γιάνκοβιτς αν δεν είχε τραυματιστεί.

Να γυρίσουμε, όμως, πίσω στον Καλάθη. Στον παίκτη, δηλαδή, που ορθώς επιλέχθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να πάρει στις πλάτες του το βάρος της αγωνιστικής ηγεσίας της ομάδας στη νέα της σελίδα. Αυτός και το ταλέντο του πρέπει να ορίσουν την επόμενη ημέρα της ομάδας. Και το ταλέντο του συγκεκριμένου παίκτη «θέλει» δίπλα του καλούς σουτέρ που θα ταλαιπωρούν λίγο την μπάλα με τις ντρίπλες τους και αθλητικούς ψηλούς (όχι έναν) που θα είναι μανούλες στο pick n’ roll. Και κρατάς τον Πεδουλάκη. Όχι γιατί είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά επειδή είναι αυτός και το μπάσκετ που παίζει ταιριάζει γάντι στον Παναθηναϊκό που ξύπνησε με τον Διαμαντίδη μακριά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x