Βάιος Τσούτσικας

Θέλουν να πετύχουν οι ελληνικές ομάδες; Ας το αποδείξουν!

Πιο σημαντική και από την τύχη μπορεί και να αποδειχθεί η διάθεση Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ να προχωρήσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Συνήθως όταν προσπαθείς να βγάλεις νικητές και ηττημένους με το τέλος μιας κλήρωσης ή – τέλος πάντων – πριν την έναρξη των αγώνων εκτίθεσαι.

Χωρίς, λοιπόν, να μπεις στη λογική του «αυτός περνάει, αυτός όχι», μπορείς να πεις ότι τα πράγματα και για τους τρεις εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Πολύ χειρότερα.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τις κακοτοπιές που καιροφυλακτούσαν (Κράσντονταρ, Ρόμα, Φενέρ) και βρήκε αντιπάλους που υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορούν καν να τον απειλήσουν με απώλεια της πρωτιάς. Αρκεί, βέβαια, αυτό το πράγμα που εμφανίστηκε με ερυθρόλευκες εμφανίσεις στο ματς με την Αρούκα να διορθωθεί και να πλησιάσει σε όσα είδαμε από τον Ολυμπιακό στις προηγούμενες εκδόσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε γκαζωμένος στη σεζόν και αν το συνεχίσει έτσι δεν μπορεί να τρομάξει ούτε καν από τη Φιορεντίνα. Όχι επειδή οι Ιταλοί δεν είναι καλή ομάδα αλλά επειδή είναι πολύ πιθανό να αφήσουν το Γιουρόπα πίσω σχετικά με τις υποχρεώσεις της στο Καμπιονάτο. Μοιάζει μπελάς το ταξίδι στην έδρα της Καραμπάκ αλλά τόση αυτή όσο και η Σλόβαν Λίμπερετς δεν κρύβει τον δρόμο προς τους «32» της διοργάνωσης.

Και για τον Παναθηναϊκό τα νέα που προέκυψαν άσχημα δεν τα λες. Δεδομένου ότι οι «πράσινοι» μπήκαν από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας μπορούν να νιώθουν και τυχεροί που τους έλαχε από τους ισχυρούς ο «ξεκούρδιστος» φέτος Άγιαξ. Εδώ ο μεγάλος μπελάς ήρθε από το 3ο γκρουπ αλλά… Ούτε μεγαθήριο λες τη Θέλτα, ούτε τρομάζεις από την απειλή της Σταντάρ Λιέγης.

Είπαμε, όμως… Δεν μπορείς να προδιαγράψεις την εξέλιξη μιας μάχης με διάρκεια 6 αγωνιστικών. Είναι μια κούρσα αντοχής η οποία μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Όπως, για παράδειγμα, τα αποτελέσματα μεταξύ των άλλων ομάδων του ομίλου. Ή το πόσο ζεστά ή αδιάφορα θα αντιμετωπίσουν οι θεωρητικά δυνατές ομάδες τις υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ρόλο σημαντικό θα παίξει και η προσέγγιση των δικών μας σε αυτά τα 6 παιχνίδια. Αυτό είναι και το ζητούμενο από τους τρεις εκπροσώπους μας: να δείξουν στην πράξη όχι ότι μπορούν να εκμεταλλευθούν τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την κλήρωση αλλά ότι θέλουν να πετύχουν κάτι στη διοργάνωση. Κι αυτό μπορείς να το καταλάβεις μόνο όταν οι προπονητές θα ανακοινώσουν τις 11άδες για τους συγκεκριμένους 6 αγώνες. Μέχρι εκείνη την ώρα μόνο θεωρητικά μπορείς να προσεγγίζεις την κλήρωση και να κινδυνεύεις να εκτεθείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x