Βάιος Τσούτσικας

Ντόρτια με «μεταγραφές»

Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τον Αστέρα Τρίπολης και «παρουσίασε» δύο παίκτες που μπορούν να του αλλάξουν πολύ το αγωνιστικό πρόσωπο. Διαβάστε το άρθρο του Βάιου Τσούτσικα.

Για τον Παναθηναϊκό που παραπατά στα τελευταία ματς πρωταθλήματος από μόνη της η νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης θα ήταν σημαντική. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που αυτή ήρθε με το επιβλητικό και χορταστικό 4-0. Παρ’ όλα αυτά, στη Λεωφόρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κέρδισε μόνο μια πρόκριση ούτε έκανε απλά μια εμφάνιση που του ανεβάζει την ψυχολογία. Κόντρα στους Αρκάδες οι «πράσινοι» έδειξαν δύο νέα όπλα που τους κάνουν πολύ πιο επικίνδυνους.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ούτε πέρασε από κανένα τρομερό ποδοσφαιρικό φροντιστήριο στη Λανς ούτε ήρθε άλλος Κλωναρίδης τον Γενάρη από αυτόν που είχε φύγει ως περισσευούμενος στο φινάλε των μεταγραφών του καλοκαιριού. Όσα μπορούσε και ήξερε να κάνει ο Κλωναρίδης όταν τον έδιωξε ο Στραματσόνι τόσα μπορεί και ξέρει να κάνει και σήμερα. Σήμερα που μοιάζει απαραίτητος για τις 11άδες του Ουζουνίδη και ευεργετικός ως ταλέντο για την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Και του αξίζει μια καλή κουβέντα παραπάνω διότι προσφέρει στον Παναθηναϊκό πράγματα που κανείς άλλος στο ρόστερ του δεν μπορεί σήμερα να του δώσει. Κινείται συνεχώς στην επίθεση και πρεσάρει με συνέπεια ψηλά με το που πάρει την μπάλα ο αντίπαλος.

Με τη διαρκή του κίνηση μπροστά βοηθά τα χαφ της ομάδας να ψάξουν να τον βρουν με κάθετες πάσες που αποδιοργανώνουν την αντίπαλη άμυνα και χαρίζει πολύτιμο αέρα στον Μπεργκ. Όσο η προσοχή της αντίπαλης άμυνας μοιράζεται τόσο πιο πολύ χώρο και χρόνο μπορεί να βρει ο Σουηδός. Mε το αδιάκοπο πρέσινγκ αφενός δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να αναπτυχθεί σωστά, αφετέρου κερδίζει μπάλες που επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να δημιουργεί συνθήκες αιφνιδιασμού.

Ούτε λύνει όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού ο Κλωναρίδης, ούτε αρκεί αυτός για να μεταμορφωθεί η ομάδα του Ουζουνίδη σε κάτι που θα μοιάζει με Μπαρτσελόνα. Είναι, όμως, ένας ποδοσφαιριστής που κακώς έφυγε, είναι άλλη μία κίνηση αυτή που δείχνει πόσο λάθος ήταν ο δρόμος που είχε χαράξει ο σύλλογος με τον Στραματσόνι στον πάγκο του.

Λες κι είναι άλλος άνθρωπος έχει επιστρέψει από το Κόπα Άφρικα ο Μποκού. Φάνηκε από το παιχνίδι στα Γιάννενα, επιβεβαιώθηκε στο ματς με τον Αστέρα ότι ο Κογκολέζος «λύθηκε» με τις εμφανίσεις του με την Εθνική της χώρας του και μπορεί και βγάζει στο γήπεδο τα στοιχεία τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει. Έχει εξαιρετικές εκτελέσεις στις στημένες φάσεις, έχει πολύ καλό έλεγχο της μπάλας, καλή ντρίπλα και πολύ καλές κάθετες μεταβιβάσεις. Αδιαμφισβήτητα πολύτιμος για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα του Ουζουνίδη να κάνει την αντεπίθεσή της στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x