Βάιος Τσούτσικας

Ο «άμπαλος» με τα τριπλ νταμπλ

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τη μεγάλη νύχτα του Νικ Καλάθη, στη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods μέσα στην έδρα της Μπάμπεργκ.

Κάποιοι περίμεναν το τελευταίο επιθετικό ριμπάουντ και το νικητήριο -όπως αποδείχθηκε- καλάθι για να πουν το προφανές: ότι δηλαδή ο Νικ Καλάθης μπορεί να μην είναι Μάτζικ Τζόνσον ή Τζον Στόκτον είναι όμως παίκτης του κορυφαίου ραφιού της Ευρώπης.

Αν η Μπάμπεργκ ευστοχούσε στην τελευταία επίθεση, άλλη μία μυθική εμφάνιση του διεθνούς πλέι μέικερ θα είχε περάσει για τους περισσότερους στο ντούκου. Και ας τα έκανε όλα σωστά απέναντι σε μια από τις πιο διαβασμένες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού Superfoods δεν είναι ότι έχει τον Καλάθη σε ρόλο αγωνιστικού καθοδηγητή. Το πρόβλημά του είναι πως δεν έχει έναν ακόμα να μπορέσει να σώσει τα προσχήματα στο δημιουργικό κομμάτι όταν ο Νικ είναι στον πάγκο.

Είναι εκείνες τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός μοιάζει να παίζει το σύστημα «σταυρός»: κάνουμε δηλαδή τον σταυρό μας, κάνουμε και καμία σταυρωτή ντρίπλα και σουτάρουμε από μακριά. Ή δίνουμε την μπάλα στον Μπουρούση να φτιάξει καμία φάση αυτός. Άλλος δεν υπάρχει. Και αυτό πρέπει άμεσα να διορθωθεί…

Κάπως έτσι πορεύθηκε ο Παναθηναϊκός σε μεγάλο κομμάτι ενός ακόμα παιχνιδιού. Ακόμα και την ώρα που ο Φελντέιν έπαιζε σαν τον Κλέι Τόμπσον ο Παναθηναϊκός έπαιζε «εύκολο» μπάσκετ, μία πάσα το πολύ και εκτέλεση. Σόρι, αλλά αυτό δεν είναι γρήγορο μπάσκετ αλλά μοιάζει περισσότερο με πρόχειρο μπάσκετ.

Γι’ αυτό και έγινε ό,τι έγινε μόλις έσβησε – ευτυχώς προσωρινά – το φως του Φελντέιν. Δεν είναι δύσκολο να αποδιοργανώσεις μια ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στο ταλέντο και λιγότερο στην ομαδικότητα. Οι Γερμανοί έβαλαν την μπάλα στο παρκέ, έψαξαν κάθε αδυναμία της άμυνας του Παναθηναϊκού και την εκμεταλλεύτηκαν…

Μέχρι να εμφανιστεί ο «άμπαλος»… Στα τελευταία 3 λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να τα κάνει όλα σωστά. Κυρίως στην άμυνα που δεν επιτρέπει ακόμα και στον Ζήση να πάρει μια σωστή απόφαση. Ακόμα και όταν τα κάνεις όλα σωστά όμως για να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες πρέπει να βρεις αυτόν που θα μπορεί να κάνει σωστά τις επαναφορές, που θα κουβαλήσει την μπάλα χωρίς φόβο και που θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει αυτά που σχεδίασε ο κόουτς στο μπλοκάκι του. Και αυτά σήμερα στον Παναθηναϊκό μπορεί να τα κάνει ΜΟΝΟ ο Καλάθης.

Γι’ αυτό και φρόνιμο είναι ο Πασκουάλ να αποφασίσει γρήγορα για το ποιος θα μπει δίπλα στον Νικ προκειμένου να μη χρειάζεται αυτός να παίζει σαν τον Σούπερμαν, να πλησιάζει το τριπλ νταμπλ, για να πάρει ο Παναθηναϊκός μια νίκη στην Ευρωλίγκα.

ΥΓ: Αλήθεια είναι ότι ο Ζήσης ταιριάζει γάντι στην Μπάμπεργκ. Και στον Παναθηναϊκό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x