Βάιος Τσούτσικας

Ο Τσάβι έβγαλε το κοστούμι

Μια χαλαρή συζήτηση με τον Τσάβι Πασκουάλ που έβγαλε ειδήσεις και επιβεβαίωσε την αίσθηση ότι ο Καταλανός είναι το μεγάλο κέρδος του φετινού Παναθηναϊκού. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Σαφής, ήρεμος, σίγουρος, γεμάτος σεβασμό και οπλισμένος με μπόλικο χιούμορ. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήρθε στον ΣΠΟΡ FM απαλλαγμένος από το επίσημο κοστούμι που συνηθίζει να φορά στις υποχρεώσεις της ομάδας και πρόσφερε στους ακροατές μια όμορφη συζήτηση η οποία επιβεβαίωσε εκείνους που θεωρούν ότι είναι το σημαντικότερο κέρδος του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας


Ο κόουτς ήταν σίγουρος όταν δήλωσε απερίφραστα πως επιθυμία του είναι να προσθέσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού όσο περισσότερους Έλληνες παίκτες. Και το είπε με σιγουριά διότι πιστεύει ότι οι Έλληνες παίκτες είναι αυτοί που θα διαμορφώσουν το dna της ομάδας και διότι φάνηκε ότι έχει το ελληνικό μπασκετικό ταλέντο σε μεγάλη εκτίμηση.

Χωρίς να μιλάει με διευθύνσεις και ονόματα σου έδωσε να καταλάβεις πως αν ήταν στο χέρι του, αν τα χρήματα ή τα συμβόλαια δεν έπαιζαν ρόλο, τις πρώτες του κινήσεις θα τις έκανε αποκτώντας σημαντικούς Έλληνες παίκτες. Όχι αστέρες απαραίτητα, αλλά παίκτες με σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους όπως ο Σλούκας ή ο Μάντζαρης, ή παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και νιώθει ασφαλής να τους έχει στη διάθεσή του, όπως ο Περπέρογλου.
Σιγουριά εξέπεμψε και όταν μίλησε για τον Μάριο Χεζόνια. Τον Κροάτη άσο που εκείνος οδήγησε στην μπασκετική του ενηλικίωση. Ένα από τα μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ που δηλώνει σε κάθε ευκαιρία οπαδός του Παναθηναϊκού και για τον οποίο ο Τσάβι δήλωσε ότι αν πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη θα έχει τον πρώτο λόγο αυτός και η ομάδα του για να τον αποκτήσει.

Ένας προπονητής, όμως, δεν πρέπει να κρίνεται από τις μεταγραφικές ειδήσεις που δίνει στις συνεντεύξεις του. Γι’ αυτό και πάνω από οτιδήποτε άλλο στέκει ο σεβασμός που έδειξε για ακόμα μια φορά στον προκάτοχό του στον Παναθηναϊκό που διάλεξε μια ομάδα, ένα σύνολο παικτών, που αποδείχθηκε ότι μπορεί να πετύχει πράγματα αλλά και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι πολύ δύσκολο από μεγάλους σταρ της προπονητικής να ακούς ότι θεωρούν αδύνατο να καταφέρουν να μπουν δίπλα σε συναδέλφους τους κι όσα έχουν αυτοί πετύχει.

Ήρεμος απόλυτα όταν μιλά για όσα θέλει να πετύχει με τον Παναθηναϊκό, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε ομάδα που θέλει να συναγωνιστεί ομάδες με τεράστια μπάτζετ σαν της Φενέρ, της ΤΣΣΚΑ, της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα αλλά και απόλυτα δίκαιος απέναντι στους παίκτες του: ο Πασκουάλ φρόντισε να θυμίσει στον κόσμο ότι η αγωνιστική κοιλιά που πέρασε ο Καλάθης ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της απόφασης του κόουτς να τον φορτώσει με πάρα πολλά αγωνιστικά λεπτά όσο έλειπε ο Τζέιμς και αναγνώρισε την προσπάθεια όλης της ομάδας να κάνει κάθε μέρα που περνούσε όλο και περισσότερα μέχρι να φτάσουν στον θριαμβευτικό πέμπτο τελικό.

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τσάβι Πασκουάλ στον ΣΠΟΡ FM 94,6 δεν ήταν η πληρέστερη δυνατή. Και δεν θα μπορούσε να είναι τέτοια λόγω της στενότητας του χρόνου αλλά και της τεράστιας δεξαμενής θεμάτων για τα οποία μπορείς να κουβεντιάζεις με ανθρώπους σαν τον Καταλανό. Είμαι επίσης σίγουρος όμως ότι όσοι άκουσαν όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και πάνω απ’ όλα ακούγοντας τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε πείστηκαν – αν δεν είχαν ήδη πειστεί – ότι είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x