Βάιος Τσούτσικας

Πάντα εκεί, στη Λεωφόρο

Αν δεν έχεις ζήσει τη λαχτάρα να δεις σε ένα ματς τον Παναθηναϊκό να παίζει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να παίζει η ομάδα εκεί, στο σπίτι της.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ακόμα κι αν αυτό το ματς ήταν στο Κύπελλο κόντρα στον Αθηναϊκό και τον Παναθηναϊκό σε ρόλο φιλοξενούμενου ή ένα φιλικό με τον Απόλλωνα Αθήνας το καλοκαίρι της επιστροφής του Δημήτρη Σαραβάκου στο «τριφύλλι». Τότε που η παλιά, ταλαιπωρημένη έδρα του Παναθηναϊκού ήταν ακόμα πιο παραμελημένη. Τότε που δεν είχε καν πλαστικά καθίσματα στις εξέδρες της και δεν είχε υποστεί το παραμικρό λίφτινγκ.

Όχι ότι τα πλαστικά καρεκλάκια και οι μικροεπεμβάσεις – αισθητικές κυρίως – έλυσαν το πρόβλημα. Όσο έντονο ήταν το αίσθημα της νοσταλγίας τότε, στα χρόνια της «εξορίας» στο ΟΑΚΑ, άλλο τόσο έντονος είναι ο προβληματισμός για τις περιορισμένες δυνατότητες του γηπέδου σήμερα και για τους κινδύνους που κρύβονται σε κάθε ματς και οφείλονται στην παλαιότητα του οικοδομήματος.

Ούτε θα λυθεί από αύριο κιόλας. Αλήθεια είναι, όμως, ότι με τα έργα που ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Παναθηναϊκός γύρισε μία ακόμα σελίδα στην ιστορία του σπιτιού του συλλόγου. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» πέρασε στην τρίτη του φάση. Η πρώτη ξεκίνησε με την ίδρυση του συλλόγου, η δεύτερη μετά την πρώτη επιστροφή της ομάδας στην ιστορική του έδρα το καλοκαίρι του 2000 και η τρίτη σήμερα.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» αλλάζει. Στο φινάλε των δύο αυτών σταδίων εργασιών θα είναι ένα όμορφο γήπεδο, ένα γήπεδο που θα προσφέρει πολλές περισσότερες ανέσεις σε παίκτες και φιλάθλους, που θα είναι περισσότερο ασφαλές και πιο θελκτικός ως προορισμός. Πέρα από τα έντονα συναισθήματα που θα προκαλεί στους 40άρηδες (και βάλε) θα είναι και μια εξαιρετική έδρα για όλους αυτούς τους πιτσιρικάδες που ζουν με το δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός παίζει εκεί. Που δεν συνήθισαν την «παγωνιά» του ΟΑΚΑ.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα γίνει ένα γήπεδο που θα ταιριάζει πολύ περισσότερο στο προφίλ του συλλόγου και – το σημαντικότερο – στη διαδικασία βελτίωσης, εξέλιξης, αναμόρφωσης όπως θέλετε πείτε το, δεν μπήκε τελεία. Η διαδικασία ξεκινά, τα δύο πρώτα στάδια περιγράφηκαν με λεπτομέρειες αλλά καταλαβαίνεις ακούγοντας τους ανθρώπους του συλλόγου ότι υπάρχει πρόθεση για συνέχεια.

Επίσης σημαντικό το ότι Παναθηναϊκός ξεκινά πριν πάρει τα προϋπολογισμένα από την Περιφέρεια Αττικής 7 εκατομμύρια και δήλωσε – μέσω του προέδρου του – ότι θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς! Δεν είναι μόνο ότι δείχνει δυνατός ξανά μετά από καιρό αλλά κι ότι του δίνεται η ευκαιρία να συσπειρώσει γύρω από το έργο ανάπλασης του σπιτιού του μεγάλες δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν τον σύλλογο ακόμα πιο ψηλά.

Πάντα εκεί, στο σπίτι του, στην αγαπημένη του Λεωφόρο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x