Βάιος Τσούτσικας

Παίζουν μόνοι τους

Όσο σημαντικό είναι το νικηφόρο ξεκίνημα των μεγάλων, άλλο τόσο απαραίτητο είναι να συνέλθουν οι «ζημιάρηδες» του πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατό. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Όσο σημαντικό είναι το νικηφόρο ξεκίνημα των μεγάλων, άλλο τόσο απαραίτητο είναι να συνέλθουν οι «ζημιάρηδες» του πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατό.

Αν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ήταν σίριαλ και η αγωνιστική του Σαββατοκύριακου το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου θα μπορούσε αυτό να τιτλοφορείται «Χωρίς αντίπαλο».

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός πέρασε πάνω από τη σκιά του Λεβαδειακού τον οποίο και δεν άφησε να πάρει ανάσα. Έβαλε τρία γκολ, θα μπορούσε να βάλει άλλα τόσα ενώ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ σκόραρε με ρυθμό πολυβόλου απέναντι στη σοκαρισμένη Ξάνθη και δεν φοβήθηκε ούτε όταν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Ανέστη.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα περισσότερα γκολ απ’ όσα είχε χάσει με τον Άγιαξ αλλά τα δύο που πέτυχε του αρκούσαν για να περάσει το χαμηλό – όπως αποδείχθηκε – εμπόδιο του Παναιτωλικού.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός ξετύλιξε το δώρο που του πρόσφερε η συγκυρία, εκμεταλλεύτηκε το ραντεβού με την προβληματική αλλά και προβληματισμένη – λόγω εξωαγωνιστικών θεμάτων – Βέροια και σκόραρε 6 φορές βροντοφωνάζοντας ότι και φέτος αυτός έχει τον πρώτο λόγο στην κούρσα τίτλου.

Όλοι, λοιπόν, έχουν λόγο να πανηγυρίζουν: ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει την καλή του φόρμα, το καλό μομέντουμ μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ είδε δύο από τα βασικά νέα επιθετικά της όπλα να κάνουν τη διαφορά με την πρώτη ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ έσβησε με συνοπτικές διαδικασίες το -3 που κουβαλούσε από πέρυσι ενώ θεωρητικά είχε τον δυσκολότερο αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είδε τον Μάριν να κάνει όργια και πρόσφερε μια γερή δόση ενθουσιασμού στους προβληματισμένους φέτος το καλοκαίρι οπαδούς του.

Αν και νωρίς, πολύ νωρίς, μπορείς να πεις πως η εκκίνηση της κούρσας δημιουργεί την αίσθηση ότι στο πάνω κομμάτι του βαθμολογικού πίνακα θα υπάρξει γερή κόντρα. Αυτό όμως δεν προκύπτει μόνο από τη δεδομένη βελτίωση όσων διεκδικούν τα πρωτεία από τον Ολυμπιακό αλλά και από την αποδυνάμωση όσων ομάδων συνηθίζουν να κάνουν ζημιές.

Με άλλα λόγια, όσο σημαντικά νέα είναι τα αποτελέσματα των τεσσάρων μεγάλων, που έκαναν όλοι νίκες στην πρεμιέρα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, άλλο τόσο άσχημα είναι τα νέα που ήρθαν από Νέα Σμύρνη και Γιάννινα μεριά. Όχι φυσικά για τους γηπεδούχους που θριάμβευσαν, αλλά για τους φιλοξενούμενους που μπήκαν και στη φετινή χρονιά ως ρυθμιστές της κούρσας, ως ζημιάρηδες και ξεκίνησαν με το χειρόφρενο σηκωμένο.

Αν η κακή εικόνα τους οφείλεται στη «σκουριά» που σωρεύτηκε από την παρατεταμένη απραξία το πράγμα θα βελτιωθεί. Αν κάτι άλλο έχει πάει στραβά η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος θα έχει υποστεί ένα καίριο πλήγμα. Με άλλα λόγια: είναι άλλο ένα πρωτάθλημα με πολλούς διεκδικητές του τίτλου και άλλο ένα ουσιαστικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x