Βάιος Τσούτσικας

Πόσο κάνει ο Νομπόα;

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τη διαφορά του Νίνη με τους αντιπάλους του και το προβάδισμα του Αστέρα στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Λέγαμε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής ότι επειδή κανείς από τους συμμετέχοντες στα πλέι οφ δεν είναι Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να θεωρείται κάποιος εξασφαλισμένος και κάποιος άλλος τελειωμένος. Αποδείχθηκε τοποθέτηση λανθασμένη…

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός έγινε ομάδα της κλάσης των προαναφερομένων μεγαθηρίων αλλά εξασφαλισμένο μετά την τρίτη αγωνιστική τον λες. Με 11 ποντάκια στην τσέπη και δύο από τα επόμενα τρία παιχνίδια στην έδρα του ούτε με θαύμα χάνει την πρώτη θέση. Είναι και η εικόνα των άλλων τέτοια που δεν επιτρέπει ούτε σκέψη για τέτοιου είδους όνειρα.

Κατά το άλλο ήμισυ βέβαια η τοποθέτηση επαληθεύεται. Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό διατήρησε την απόστασή του από Αστέρα και Ατρόμητο σε επίπεδα πολύ χαμηλά. Άρα και η μάχη για την κατάκτηση της (υπερ)προνομιούχου δεύτερης θέσης – που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ – τώρα μόλις αρχίζει. Με τις πιθανότητες μοιρασμένες και τον Αστέρα να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Βλέπετε είναι ο μόνος που θα παίξει δις εντός έδρας στο δεύτερο σετ των αγώνων. Και στα δύο ματς στην Τρίπολη, δε, υποδέχεται τους άμεσους ανταγωνιστές του. Η ομάδα του Γεωργιάδη έχει να πάει και στη Λεωφόρο ενώ αυτή του Νιόπλια υποδέχεται μόνο τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική.

Για το ματς τώρα… Το 3/3 με συντελεστή 7-0 αλλά και η εικόνα του Παναθηναϊκού και στα τρία αυτά παιχνίδια δηλώνει με σαφήνεια την υπεροχή της ομάδας του Αναστασίου έναντι του ανταγωνισμού. Ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας, δε, έκανε την εικόνα ακόμα πιο έντονη. Όχι γιατί ο Παναθηναϊκός έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι μέσα στη χρονιά αλλά επειδή νίκησε στην Τούμπα κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα.

Όποτε έπρεπε οι «πράσινοι» έδιναν χώρο στον ΠΑΟΚ, όποτε έπρεπε τον πίεζαν φτιάχνοντας ευκαιρίες. Από την ώρα, δε, που πέτυχαν το γκολ με τον Ταυλαρίδη δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να παίξει με την ηρεμία τους. Ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με ένα εύκολο «διπλό», το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εντυπωσιακό αν οι φάσεις που δημιουργήθηκαν με καλές προυποθέσεις στον χώρο που – αναγκαστικά – έδωσε ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνονταν με πιο μεγάλη προσοχή.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ που καιγόταν για να μπει γερά στο κόλπο εξάντλησε την ορμητικότητά του σε μερικά δυναμικά μαρκαρίσματα. Τα υπόλοιπα, τα πιο ουσιαστικά, δηλαδή, οι παίκτες του τα απέφυγαν.

Για να το κάνουμε λιανά: αν ο Νομπόα κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ο Νίνης πόσο πρέπει να κοστολογηθεί; Δεν είναι ερώτηση που απαντάται εύκολα. Ψάχνοντας, όμως, λύση στο θέμα αυτό διαπιστώνεις πόσο σημαντικό είναι για την απόδοση ενός παίκτη – και μιας ομάδας βέβαια – το κίνητρο. Και σε αυτό το επίπεδο ο χαφ του Παναθηναϊκού στην παρούσα φάση δεν έχει αντίπαλο. Και αυτός του ΠΑΟΚ μοιάζει και με τα δύο πόδια στη σκάλα του αεροπλάνου που θα τον οδηγήσει στην πατρίδα του. Για να μην μπούμε στη διαδικασία και συγκρίνουμε και τον «υπηρεσιακό» Κουτρουμπή με τους απέναντι χαφ…

Μένει και κάτι ως προβληματισμός από το παιχνίδι στην Τούμπα. Ο Σίλντενφελντ μοιάζει να έχει δέσει σε απόλυτο βαθμό με τον Ταυλαρίδη. Να, λοιπόν, ένα μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους της ομάδας: να βρουν έναν παίκτη ικανό να κάνει την ίδια δουλειά με τον Κροάτη που φεύγει στο κέντρο της άμυνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x