Βάιος Τσούτσικας

Στο ΟΑΚΑ; Θα χάσεις

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν το κλειστό στο Μαρούσι να θυμίζει το στοιχειωμένο για τους αντίπαλους Μπόστον Γκάρντεν!

Τι να πεις και το να σχολιάσεις για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ; Πόσα επίθετα να χρησιμοποιήσεις και πόσα άλλα να επινοήσεις για να μην αδικήσεις την προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού. Όσων έπαιξαν, δηλαδή. Και το ρήμα εκτός εισαγωγικών…

Διότι για όσους δεν το πήραν χαμπάρι ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ με έναν ξένο και… κάτι. Ο Μπατίστα ήταν στον κόσμο του, ο Νέλσον έμεινε στα γνωστά ρηχά νερά που κολυμπά, ο Μπλουμς μπήκε για να κάνει κάνα δύο φάουλ, οι Σλότερ και Λαουάλ ήταν εκτός. Σε οποιονδήποτε υπολογιστή και να έβαζες τα δεδομένα αυτά – που συμπληρώνονται από την υπερπληρότητα της σε εξαιρετική κατάσταση ομάδας του Ιτούδη – θα έβγαζε σκορ παραπλήσιο με εκείνο των πρώτων δύο αγώνων.

Κι όμως… Ο Διαμαντίδης, ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς, ο Φώτσης, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Γκιστ ήταν αρκετοί για να λυγίσουν μια συμμορία μπασκετική που κοστίζει όσο η μισή Ευρωλίγκα.

Λογικό λοιπόν η σκέψη πολλών να πηγαίνει στο τι θα γινόταν αν… Αν ο Παναθηναϊκός είχε πιο εύστοχες επιλογές στους ξένους παίκτες. Λάθος στοχασμός. Το σημαντικό είναι το ντόπιο στοιχείο. Είναι το θράσος που βγάζει ο Παππάς, η ενέργεια που βγάζει ο Γιάνκοβιτς, το κρύο αίμα του Φώτση, η πονηράδα του Μαυροκεφαλίδη και φυσικά η ηγετική παρουσία του Διαμαντίδη. Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν το ΟΑΚΑ να μοιάζει με… Μπόστον Γκάρντεν στα πολύ καλά του. Είναι τα στοιχεία αυτά που λυγίζουν ομάδες πανάκριβες σαν την ΤΣΣΚΑ αλλά και τη Φενέρ. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ομπράντοβιτς που έφυγε για Μαδρίτη με 3-0 κόντρα στη Μακάμπι είχε δεχθεί μεγάλο στραπάτσο στο Μαρούσι. Και η Ρεάλ, επίσης…

Για να προλάβω όσους πουν πως η ΤΣΣΚΑ έπαιξε ελαφρώς αδιάφορη. Δείτε ξανά τις ενέργειες που κάνει ο Ουίμς στο φινάλε όταν είχε καταλάβει ότι δεν υπήρχε δράμι ενέργειας στα πόδια των αντιπάλων του για να καταλάβετε ότι η «αρκούδα» το ήθελε πολύ το ματς και το έχασε στα πολύ ίσια… Το ίδιο θα καταλάβετε και αν παρατηρήσετε τον τρόπο που παίζει – κυρίως στο φινάλε – ο Τεόντοσιτς.

Φτάνει αυτή η νίκη, όμως; Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό αυτό το αποτέλεσμα να αλλάξει τις ισορροπίες όσον αφορά την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Η ΤΣΣΚΑ παραμένει πολύ δυνατότερη ομάδα και πιθανότατα θα είναι αυτή που θα ταξιδέψει για Μαδρίτη. Μπορεί, βέβαια, κάποιος να υποστηρίξει ότι η νίκη αυτή με την εμφάνιση που συνοδεύτηκε είναι ιδανικό τελείωμα στη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια. Το απορρυπαντικό που έδιωξε τους λεκέδες της Μόσχας. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να αποδειχθεί αν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έχουν διαφορετική άποψη και διάθεση να πάνε ξανά στη Μόσχα. Και ενέργεια μετά το πάρτι της Δευτέρας.

Σίγουρα, πάντως, το ματς αυτό είναι οδηγός για τη συνέχεια. Διότι η ζωή και το μπάσκετ συνεχίζεται. Και για τον Παναθηναϊκό εμπρός είναι τα πλέι οφ της Α1. Κι έχει ήδη στείλει το μήνυμα ότι το σπίτι του παραμένει πανίσχυρος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x