Βάιος Τσούτσικας

Συνήθισε να χάνει

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει ηττημένος και από τη Λιθουανία και βλέπει το κάζο του αποκλεισμού να ξαναζωντανεύει. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Άλλο ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, άλλο ένα ματς – το δέκατο εκτός έδρας – που γλίστρησε από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Πασκουάλ γυρίζει μπλεγμένη σε σενάρια τρόμου από τη Λιθουανία γιατί κατάφερε να μην κάνει τίποτα σωστά όταν η μπάλα έκαιγε…

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Το μόνο σταθερό στην εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Λιθουανία ήταν ότι ήταν άθλιος επιθετικά. Οι παίκτες του σούταραν λες και τα καλάθια ήταν σφραγισμένα. Ακόμα και τα τελειώματά τους από κοντά έστελναν την μπάλα στο καλάθι με κόπο. Τουλάχιστον, όμως, η επιθετική αθλιότητα κρυβόταν από την εξαιρετική άμυνα που έπαιζαν. Η Ζαλγκίρις έβγαλε όλο το ημίχρονο με 19 πόντους, ενώ στο 30’ είχε 34’ επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να έχει έναν σχετικό έλεγχο του ματς.

Ακόμα και άθλιος στην επίθεση ο Παναθηναϊκός θα το έπαιρνε το ματς αν δεν επέτρεπε με την… ευγένειά του στην ακόμα πιο άθλια για 30 λεπτά Ζαλγκίρις να θυμίσει Γκόλντεν Στέιτ στην τελευταία περίοδο. Η ίδια θάλασσα που έπιασε τους παίκτες του Πασκουάλ στην Πόλη κόντρα στην Νταρουσάφακα τους έπιασε και στο Κάουνας. Ο Σίνγκλετον τη μία ξέχναγε να δει το ρολόι και την άλλη έχανε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Φελντέιν κατάφερνε ακόμα και τις ευκαιρίες να χτυπήσει στο τρανζίσιον να τις κάνει ευκαιρίες αιφνιδιασμού της Ζαλγκίρις, ο Ρίβερς περίμενε 35 και βάλε λεπτά για να βάλει ένα σουτ, ενώ Τζέιμς και Καλάθης ήταν εγκλωβισμένοι σε έναν δικό τους κόσμο τόσο μακριά από το γήπεδο που δεν μπορούσαν καν να ενοχλήσουν…

Μοιραία, λοιπόν, ήρθε η 11η ήττα που ρίχνει τους πράσινους στην 6η θέση της βαθμολογίας και τους φέρνει αντιμέτωπους ακόμα και με το κάζο του αποκλεισμού, δεδομένου ότι στα 5 τελευταία ματς έχουν να παίξουν εντός με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, ενώ θα ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ και τη Βιτόρια που είναι ισόβαθμη πλέον με τους πράσινους μετά το σπουδαίο διπλό που έκανε στην έδρα της Φενέρ.

Ζόρικα τα πράγματα, λοιπόν. Δύο εβδομάδες μετά την κουβέντα για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να μπει στην τετράδα η θεματολογία περιλαμβάνει ακόμα και σενάρια αποκλεισμού. Και αυτό συμβαίνει διότι – κακά τα ψέματα – ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να λυγίζει στα δύσκολα και μακριά από το σπίτι του. Αυτή η κακή ψυχολογία, αυτή η φόρα και ο αέρας που χάνει η ομάδα όταν βγαίνει εκτός Ελλάδας είναι και ο νούμερο ένα εχθρός της ομάδας του Πασκουάλ. Το αλλάζεις και προχωράς, δεν το αλλάζεις και βουλιάζεις. Και θα βουλιάξεις αν δεν καταφέρεις να δώσεις την πρώτη απάντηση στο επόμενο κιόλας ματς. Φτάσαμε, λοιπόν, να δούμε τελικό πρόκρισης, τον πρώτο τελικό πρόκρισης απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x