Βάιος Τσούτσικας

Τα πρώτα γκολ του Εσιέν

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τα κέρδη που ήδη έχει αρχίσει να αποκομίζει ο Παναθηναϊκός από τη μεταγραφή του Γκανέζου σούπερ σταρ.

Λογικό κι επόμενο ο Μίκαελ Εσιέν και η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστεί σε κάθε ποδοσφαιροκουβέντα. Είναι μια μεταγραφή βγαλμένη από την ξεχασμένη εποχή των «παχιών αγελάδων», μια κίνηση που αλλάζει το στάτους του Παναθηναϊκού ή τον βοηθά να επιστρέψει στα επίπεδα κύρους του ένδοξου παρελθόντος του…

Και είναι λογικό μέσα στις κουβέντες αυτές να περιλαμβάνεται και το πόσο επιδραστικός θα είναι ο «βίσονας» στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του Αναστασίου. Πόσο θα βοηθήσει, δηλαδή, τους συμπαίκτες του να πετύχουν τους στόχους τους: πρωτάθλημα και είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε κουβέντα, φυσικά, για την ποδοσφαιρική του αξία. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί πως τέτοιο χαφ δεν υπάρχει όχι στον Παναθηναϊκό αλλά και συνολικά στο πρωτάθλημά μας. Αν υπάρχουν ενστάσεις είναι σχετικές με την αγωνιστική του κατάσταση και το πόσο διψασμένος είναι να παίξει και να μοχθήσει για να φτάσει στα επίπεδα του πρόσφατου περίλαμπρου παρελθόντος του.

Αυτά, όμως, μένει να αποδειχθούν στο γήπεδο. Εκεί θα φανεί αν ο Εσιέν θα δικαιολογήσει τη φήμη και την αξία του ή θα αρκεστεί σε ένα συμβατικό πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Άποψή μου είναι ότι σε αυτό – το πόσο τσιτωμένος θα είναι ο παίκτης δηλαδή – πέρα από τον χαρακτήρα του Γκανέζου ρόλο θα παίξει και η ίδια η ομάδα. Πόσο, δηλαδή, το ποδόσφαιρο που θα παράγει η ομάδα θα «ψήνει» και τους ποδοσφαιριστές της. Και οι τελευταίες εικόνες του προϊόντος που προσφέρει τι «τριφύλλι» είναι ιδιαίτερα ανεβαστικό. Είπαμε, όμως, αυτήν την κουβέντα θα την ξανακάνουμε όταν δούμε και τον Εσιέν εντός γηπέδου με τα πράσινα…

Τέτοιου είδους μεταγραφές, όμως, είναι κινήσεις που μπορεί να κοστίζουν ακριβά προσφέρουν, όμως, πολλά. Πριν καν οι παίκτες κλοτσήσουν το τόπι. Και σε αυτό το επίπεδο ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει ήδη να μετρά κέρδη. Διότι οι «πράσινοι» παλεύουν και γι’ αυτό: την επιστροφή τους, δηλαδή, στο υψηλότατο – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – στάτους που βρίσκονταν ότι κουνούσαν το σεντόνι κάθε χρόνο.

Με το που πάτησε, λοιπόν, το πόδι του ο Εσιέν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία θυμήθηκαν το όνομα του Παναθηναϊκού. Και ασχολήθηκαν με αυτόν και το λαμπρό του παρελθόν. Δεν είναι υπερβολικό, λοιπόν, να το πεις: ο Εσιέν έχει ήδη σκοράρει πριν καν δέσει τα κορδόνια του. Κι έχει σκοράρει διότι βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μεγαλώσει σημαντικά τη φήμη του πριν αγωνιστεί με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x