Βάιος Τσούτσικας

Θα έρθει μαζί με τον Γιόβετιτς

Μερικές σκέψεις για τον Τζεντίλε πολύ πριν γραφτούν οι τελευταίες λέξεις του μεταγραφικού σίριαλ που προκάλεσε ο Ιταλός σούπερ σταρ

Μεταγραφές. Νέοι παίκτες. Προσθήκες που πρέπει να γίνουν για να απογειωθεί αγωνιστικά η ομάδα που θα τις κάνει. Είναι το ψωμί μας. Όχι μόνο ημών των φίλων του αθλήματος – όποιο και να είναι αυτό – αλλά και ημών των δημοσιογράφων. Πολύ περισσότερο των δημοσιογράφων.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Συμβαίνει ξανά να ζούμε εδώ και λίγες μέρες άλλο ένα σημαντικής ισχύος σίριαλ μεταγραφικό. Στο μπάσκετ αυτή τη φορά. Ο Φελίπε Μέλο, ο Στέφαν Γιόβετιτς και οι λοιποί της λίστας Στραματσόνι έγιναν Τζεντίλε. Ξανά ο Παναθηναϊκός σε ρόλο δευτεραγωνιστή της ιστορίας, ξανά πολλή κουβέντα για το (σχεδόν) τίποτα.

Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Δεν έβγαλε, για παράδειγμα, ο Πασκουάλ μια λίστα από την τσάντα του να τη μοιράσει στους δημοσιογράφους για να τους βοηθήσει να γράψουν κάτι άλλο, κάτι καλύτερο και εμπορικότερο απ’ όσα προσφέρει μια ήττα στην Ευρωλίγκα. Η ίδια η ομάδα του ανακοίνωσε ότι ο παίκτης παραχωρείται δανεικός, άρα ανακοίνωσε ότι ψάχνει να βρει ομάδα να τον στείλει.
Εδώ σταματούν οι διαφορές και αρχίζουν οι ομοιότητες. Με βασικότερη ομοιότητα όλων την πιθανότητα να γίνει μια τέτοιου είδους προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας του Πασκουάλ. Με άλλα λόγια; Όσο πιθανό ήταν να βάλει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος ο Γιόβετιτς άλλο τόσο πιθανό είναι να το κάνει και ο Τζεντίλε. Όχι επειδή είναι κακός παίκτης…

Ίσα – ίσα που είναι και εξαιρετικός. Απίστευτο επιθετικό ταλέντο, ωραία τρέλα, δολοφονικό ένστικτο και κορμί που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι και απόλυτα συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκό λόγω του πατέρα του που υπηρέτησε τον σύλλογο. Ας θυμηθούμε, όμως, κάτι σημαντικό: ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει παίκτη αυτή τη στιγμή. Σαν τον Τζεντίλε σίγουρα όχι.

Μόλις πριν λίγες μέρες μπήκε στις προπονήσεις και τους αγώνες ο Μάικ Τζέιμς, μόλις πριν λίγες μέρες προστέθηκε και ο Κένι Γκάμπριελ για να καλύψει το κενό του τραυματία Γκιστ. Με άλλα λόγια και εν αναμονή της επιστροφής του Γκιστ στη δράση είναι η ώρα που θα πρέπει αυτοί που είναι ήδη στην ομάδα να δέσουν, να μάθουν ο ένας το παιχνίδι αλλά και τα κουσούρια του διπλανού τους και να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά της γροθιάς. Μόνο έτσι θα βγει ο ανήφορος της φετινής σεζόν.

Και ο ανήφορος έχει ήδη αρχίσει να δυσκολεύει για τον Παναθηναϊκό. Εμπρός του, παράλληλα με τη προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο compact, πιο δεμένο σύνολο, έχει και συνεχή ματς τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να πάρει. Παίζει εντός έδρας με Γαλατά και Φενέρ και ενδιάμεσα κοντράρεται με την ΑΕΚ.

Με άλλα λόγια… Καλές οι κουβέντες και τα σενάρια για μεταγραφές, καλά τα δυνατά πρωτοσέλιδα και οι βαρύγδουποι τίτλοι αλλά για τους προπονητές και τις ομάδες άλλα πράγματα προηγούνται. Άλλες είναι οι προτεραιότητές τους. Και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού προτεραιότητα είναι το δέσιμο των παικτών που ήδη υπάρχουν, έργο που μόνο πιο δύσκολο θα γίνει αν προστεθεί ένας ακόμα πρωταγωνιστής στους ήδη ευρισκόμενους στο ΟΑΚΑ.

Άσε που ο Τζεντίλε δεν είναι παίκτης που θα πάει σε μια ομάδα για να πάρει 5-10 κατοχές σε κάθε ματς και να μπει στη διαδικασία υπηρεσίας του συνόλου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x