Βάιος Τσούτσικας

Θα γίνει ο νέος Σπανούλης;

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τις ομοιότητες της υπόθεσης «Σλούκας» με εκείνη του «Kill Bill» 5 χρόνια πριν

Ώρες μετά το φινάλε των φετινών τελικών το ντέρμπι συνεχίζεται. Και αναμένεται να διαρκέσει αρκετά. Όχι εντός του παρκέ αλλά εκτός αυτού. Όπως, άλλωστε, έγινε και πέρυσι… Τότε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός ήθελε να ξύσει τις πληγές των «ερυθρολεύκων», διεκδικώντας τον «δεμένο» με συμβόλαιο Μάντζαρη. Φέτος, και μετά το εύκολο 3-0 του Ολυμπιακού στους τελικούς, ο Παναθηναϊκός σημαδεύει τον ελεύθερο και φιλόδοξο Σλούκα…

Όσο και να μοιάζει η φετινή αυτή κίνηση των «πρασίνων» με την αντίστοιχη περυσινή είναι κοινά παραδεκτό ότι η υπόθεση «Σλούκας» έχει περισσότερες ομοιότητες με εκείνη του Σπανούλη. Το 2010 οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι: ο Παναθηναϊκός ήταν στα πολύ πάνω του, ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει ένα αγωνιστικό σημείο αναφοράς και ο Σπανούλης έμοιαζε (και αποδείχθηκε ότι ήταν) ο ιδανικός.

Συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις η εξέδρα να «καταριέται» τον πρώην ήρωά της επειδή πρόδωσε την ομάδα του για έναν καλύτερο μισθό. Στην περίπτωση του Σπανούλη, όμως, δεν ήταν το οικονομικό αυτό που έπαιξε τον βασικό ρόλο στην επιλογή του. Ένιωθε να ασφυκτιά στη σκιά του Διαμαντίδη, ήθελε να παίξει αυτός τον ρόλο του Νο1 εντός μιας μεγάλης ομάδας, ήθελε να αναλάβει τις μπαγκέτες του μαέστρου στα χέρια του. Γι’ αυτό και επέλεξε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να ενταχθεί στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι απαραίτητο να πάρει μια ίδια απόφαση ο Σλούκας, είναι βέβαιο, όμως, πως ο Παναθηναϊκός ποντάρει εκεί που πόνταρε και ο Ολυμπιακός, διεκδικώντας τον Σπανούλη. Ο Σλούκας αρχίζει και αυτός να νιώθει περιορισμένος υπό τη σκιά του Σπανούλη. Νιώθει ότι έχει έρθει η στιγμή να βγει στον αφρό και – ίσως – ξέρει πως αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γίνει αν παραμείνει στο πλευρό του «Kill Bill». Ακόμα και αν δεν είχε περάσει καν από το μυαλό του το ενδεχόμενο να προκληθεί – προσκληθεί από τον «αιώνιο» αντίπαλο σίγουρα είχε σκεφτεί μέσα στη χρονιά το μέλλον του μακριά από το ΣΕΦ. Πιθανότατα μακριά από την Ελλάδα. Άλλωστε σε κάθε ευκαιρία διευκρινίζει ότι δεν είναι το χρήμα αυτό που θα τον «συμβουλεύσει» στην απόφαση του ενόψει του νέου του συμβολαίου όσο ο ρόλος του εντός της ομάδας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει τόση μεγάλη αξία το 1,6 εκατομμύριο της επίσημης πράσινης πρότασης. Αυτό που μετρά είναι η πρόθεση του ΠΑΟ να προσφέρει στον φιλόδοξο Σλούκα πεδίο δόξας λαμπρό. Είναι, με άλλα λόγια, η πρώτη ομάδα που επίσημα του δίνει τον χώρο που νιώθει ο παίκτης ότι χρειάζεται.

Ο Σπανούλης το 2010 είχε απαντήσει καταφατικά στη μεγάλη πρόκληση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x