Βάιος Τσούτσικας

Θηρία στο Μιλάνο

Μόλις οι παίκτες του Πασκουάλ αγρίεψαν σε άμυνα κι επίθεση έστειλαν τη Μιλάνο σε ρόλο κομπάρσου. Κι έβαλαν σημάδι τα πολύ υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Αν το παιχνίδι στο Μιλάνο ήταν ένα τεστ για το κατά πόσο ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ένα level πιο ψηλά οι παίκτες του Πασκουάλ δεν το πέρασαν απλά με επιτυχία. Διέπρεψαν, αρίστευσαν, έδειξαν έτοιμοι να διεκδικήσουν και να πάρουν όλα εκείνα τα παιχνίδια που μπορεί να τους ανοίξουν τον δρόμο ακόμα και για την 4άδα της κανονικής διάρκειας.

Και το έκαναν γιατί με το που άρχισε η δεύτερη περίοδος αγρίεψαν. Επανήλθαν στα κορυφαία αμυντικά στάνταρ του τελευταίου μήνα κι έστειλαν τη Μιλάνο να παρακολουθεί τις εξελίξεις από μακριά. Οι 21 πόντοι παθητικό στο 10’ ήταν μόλις οι διπλάσιοι μετά το φινάλε και της τρίτης περιόδου. Η Αρμάνι θα έμενε πολύ χαμηλά στο σκορ αν το πράγμα δεν παραχαλάρωνε στην τελευταία περίοδο.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Κι αφού αγρίεψαν στην άμυνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αγρίεψαν και στην επίθεση. Ο Καλάθης τα έβαζε από παντού μέχρι να πάρουν μπρος οι συμπαίκτες του. Μέχρι να αναλάβει δράση ο Τζέιμς που έκανε το καλύτερό του φετινό ματς. Βάλε και λίγο Ρίβερς, βάλε και λίγο Σίνγκλετον, βάλε και λίγο Μπουρούση, βάλε και λίγο Φελντέιν. Η μηχανή είχε πάρει μπρος για τα καλά. Ο Παναθηναϊκός είχε μετατραπεί σε οδοστρωτήρα που σάρωνε στο πέρασμά του τους άμοιρους αντιπάλους του.

Ο Ρίβερς είπε πριν το ματς στο Μιλάνο ότι η ομάδα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Αυτό που φαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι η ομάδα ανεβαίνει σταδιακά σκαλιά. Αλλάζει επίπεδο. Φεύγει από τις ομάδες που παλεύουν για την πρόκριση και ρίχνει ματιές, όχι κλεφτές πια προς την κορυφαία τετράδα. Κοιτάζει κατάματα αυτούς που στέκουν από πάνω του και δείχνει έτοιμος να τους εκτοπίσει. Κι αν δεν ήταν εύκολο πριν το ματς στο Μιλάνο να το φωνάξεις ήταν που σε κράταγε αυτή η όχι και τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα μακριά από το ΟΑΚΑ. Μετά τη βόλτα στο Μιλάνο, όμως, τα δόντια του Εξάστερου αρχίζουν και φοβίζουν την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να μοιάζει σε αυτό που του πρέπει με βάση την ολόχρυση ιστορία του.

Μεγάλη υπόθεση μια ακόμα βγαλμένη από κομπιούτερ εμφάνιση του Καλάθη. Αλλά και τα μόλις 22 λεπτά που έμεινε ενεργός στο παρκέ. Ο Νικ κάνει τρομερή χρονιά, μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος από το μπάσκετ που παίζει υπό τις οδηγίες του Πασκουάλ και οδηγεί με ακρίβεια τον Παναθηναϊκό σε στιγμές δόξας.

Μεγάλη υπόθεση η ενεργοποίηση του Τζέιμς, ο οποίος νιώθει καλύτερα, παίρνει χρόνο πλέον και στο πρωτάθλημα και αρχίζει να θυμίζει πυραυλοκίνητο γκαρντ που καθοδηγούσε πέρυσι την Μπασκόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι δίπλα του άρχισε να νιώθει πιο σίγουρος και ο Μπουρούσης. Ένα από τα κορυφαία δίδυμα πέρυσι στην Ευρωλίγκα ξαναφτάνει σε υψηλά στάνταρ.

Μεγάλη υπόθεση και τα 14 και κάτι λεπτά που «έγραψε» ο Παππάς. Ακόμα και αν το ματς κρίθηκε νωρίς, ακόμα και αν δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανάλογης έντασης με εκείνο που έγραψε DNP την προηγούμενη εβδομάδα είναι σημαντικό που επέστρεψε στο ροτέισον της ομάδας.

Αυτά και αρκετά ήταν. Εμπρός βρίσκεται η Μπασκόνια. Άλλο ένα ματς που καλεί τον Παναθηναϊκό να αποδείξει πράγματα. Και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον ενόψει των πλέι οφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x