Βάιος Τσούτσικας

Το «Καραϊσκάκης» διώχνει την Εθνική

Ορισμένα αυτονόητα με αφορμή το «πέσιμο» και το σουλάτσο στα δημοσιογραφικά κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα – Κύπρος. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Επειδή στη χώρα μας έχουμε μάθε να συζητάμε ακόμα και τα αυτονόητα ας μιλήσουμε, λοιπόν, για ορισμένα τέτοια. Με αφορμή το πέσιμο «οπαδών» στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με την Κύπρο.

Προφανώς οι «πεσιματίες» δεν ήταν οπαδοί της Εθνικής Κύπρου και άρα αγανακτισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο μετέδιδαν τον αγώνα οι δημοσιογράφοι των ελληνικών μέσων. Δεν διαπιστώθηκε, τουλάχιστον, κάτι τέτοιο απ’ όσους άκουσαν τα μπινελίκια λάιβ. Αν ακούσεις μπινελίκι Κύπριου δεν το ξεχνάς. Είναι εμπειρία.

Προφανές και αυτονόητο ότι ακόμα και στο πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας, διότι αυτό είναι το «Καραϊσκάκης», μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να σουλατσάρουν διάφοροι «αγανακτισμένοι» και αθυρόστομοι σε χώρους που πάνε επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους.

Προφανές και αυτονόητο ότι οι κάμερες στα γήπεδα είναι για τα μάτια του κόσμου και μόνο γι’ αυτά. Διότι αν δεν συνέβαινε αυτό όσοι έβρισαν, έφτυσαν, ή ακόμα και έδειραν δημοσιογράφους σε αυτό το γήπεδο (διότι έχει γίνει αυτό για όσους πέφτουν από τα σύννεφα) ή σε κάποιο άλλο θα ήταν ήδη στην μπουζού. Δεν είναι, όμως, κάνουν ελεύθεροι τα σουλάτσα τους στα δημοσιογραφικά και τα επίσημα…

Αυτονόητο ότι το πράγμα έχει παραγίνει που για τους δημοσιογράφους. Είναι πλέον κάτι που «μπορεί να συμβεί». Κάτι σχετικά ανεκτό – ειδικά αν δεν σε αφορά προσωπικά – που δεν δικαιολογεί μαζικές κινητοποιήσεις. Διότι το δέον σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι μια συνολική αντίδραση. Δεν βαριέσαι αδερφέ, όμως… Άλλος τις τρώει, άλλον φτύνουν, σε άλλον την πέφτουν. Είσαι αρκετά βλάκας για να ξεχνάς ότι μπορεί να είσαι ο επόμενος όταν «προκαλέσεις» ή «ενοχλήσεις» με όσα γράψεις και πεις τον κάθε «αγανακτισμένο» σουλατσαδόρο. Και αρκείσαι να λες «εντάξει, μωρέ, δύο μπινελίκια του είπαν»…

Προφανές και αυτονόητο ότι και η διοργανώτρια της αναμέτρησης φέρει τεράστια ευθύνη. Για να μην πω ότι αποδεικνύει την αδυναμία της να διοργανώσει ένα τέτοιο ματς. Τέτοιου είδους εισβολές ή τις επιδιώκεις – και για την ΕΠΟ αυτό δεν μπορείς καν να το υποθέσεις – ή είσαι πολύ λίγος για να τις αντιμετωπίσεις.

Το πιο προφανές, όμως, και αυτονόητο επίσης είναι ότι ο «Καραϊσκάκης» δεν γουστάρει να φιλοξενεί αγώνες της Εθνικής ομάδας. Και γι’ αυτό τον λόγο δεν σέβεται τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Διότι αν υπήρχε σεβασμός για τα παιχνίδια αυτά, το πρόβλημα δεν θα είχε παρουσιαστεί καν. Όπως δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα με τους φιλοξενούμενους ξένους δημοσιογράφους που το επισκέφθηκαν για να καλύψουν αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Με τους ξένους, το τονίζω. Με τους Έλληνες είναι διαφορετικά.

Ας φύγει, λοιπόν, η Εθνική από το «Καραϊσκάκης» και ας πάει κάπου που θα τη σέβονται. Και αυτή και όσους την ακολουθούν για να μεταδίδουν τα παιχνίδια της…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x