Βάιος Τσούτσικας

Τον σιχαίνεσαι, αλλά θα σου λείψει

Σφίγγεται, ποζάρει, προκαλεί, εκνευρίζει. Ακόμα και αν βράζεις με όσα κάνει ο Ρονάλντο εκτός γηπέδου πρέπει να νιώθεις τυχερός που τον έχεις δει να παίζει μπάλα.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Τον βλέπεις και σου γυρνούν τα άντερα. Έχει ξοδέψει σε καλλυντικά και διάφορα είδη καλλωπισμού χρήματα που θα μπορούσαν να συντηρήσουν ένα μικρό χωριό για πάνω από δέκα χρόνια. Τον κατηγορούν ότι είναι εθισμένος στο μπότοξ και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να βρεις επιχειρήματα περί του αντιθέτου παρατηρώντας πώς ήταν και πώς έχει γίνει.

Προκαλεί σε κάθε ευκαιρία γιατί γουστάρει να προκαλεί: ποζάρει φορώντας ότι πιο φανταχτερό υπάρχει διαθέσιμο ξαπλωμένος πάνω σε γιοτ, σφίγγεται για να επιδειχθεί και να ξεχωρίσει ακόμα και σε στιγμές θριάμβου της ομάδας του, γίνεται εριστικός ακόμα και όταν περπατάει. Έχει ένα γκαράζ γεμάτο από υπεραυτοκίνητα που μόνο σε φωτογραφία μπορούν να δουν το 99% των κατοίκων του πλανήτη.

Αλλά είναι συγκλονιστικός παίκτης… Με το δίμπαλο που κέρασε την Μπάγερν το βράδυ της Τετάρτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 100 γκολ στα κύπελλα Ευρώπης. Ο πρώτος που το καταφέρνει, άλλη μια κορδέλα που κόβει πρώτος σε αυτόν τον άτυπο αγώνα δρόμου στον οποίο τον έχουμε καταδικάσει να δίνει με τον Μέσι. Κι όλα αυτά ενώ έχει ήδη κερδίσει μέσα σε τρία λεπτά την αποβολή του Μαρτίνεθ κι έχει συμβάλει με τον τρόπο παιχνιδιού του στην παρέλαση που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της ομάδας που φάνταζε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ως το τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα 32 του πια και «φορώντας» ένα ξανθό τσουλούφι που αποδεικνύει ότι τα λεφτά όχι μόνο δεν φέρνουν την ευτυχία αλλά και δεν έχουν καμία σχέση με την αισθητική ο Πορτογάλος σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο γρήγορα περνούν τα άτιμα τα χρόνια και πόσο πολύ θα σου λείψει η αχώνευτη αυτή περσόνα όταν κόψει την μπάλα.

Γιατί πολύ απλά όσο και να τον σιχαίνεσαι για όσα κάνει και είναι εκτός γηπέδου δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις το μεγαλείο όσων έχει κάνει και έχει πετύχει εντός αυτού. Ή σχεδόν όλων… Διότι στη μεγαλομανία του μέσα αγνοεί ενίοτε και τους βασικούς κανόνες του fair play. Όπως είχε κάνει με τον έξαλλο πανηγυρισμό στον τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι το οποίο πέρα από κάλπικο δεν έκρινε και απολύτως τίποτα με δεδομένο ότι έγραψε απλά το 1-4. Αυτός είναι, όμως…

Είπαμε γουστάρει να προκαλεί, ζει για να τη λέει στους εχθρούς του και να φοράει φανταχτερά ρούχα. Γουστάρει να του συμπεριφέρονται σαν να είναι το κέντρο του κόσμου και νιώθει υπέροχα όταν αναγκάζει τους… απέναντι να τον χειροκροτήσουν. Είναι, όμως, και ένας ποδοσφαιριστής που σε κάνει να νιώθεις τυχερός που τον είδες να παίζει μπάλα. Και αυτός και ο άλλος ο κοντός που για όλον τον πλανήτη είναι ο αντίπαλος του αχώνευτου. Δεν είναι, όμως… Η κόντρα του Ρονάλντο με τον Μέσι έχει βοηθήσει όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να απολαύσει δύο πραγματικά σπάνιους παίκτες. Κάνουν δεν κάνουν μπότοξ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x