Βάιος Τσούτσικας

Τρίβει τα χέρια του ο Στραματσόνι!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τα πολλά κέρδη και τις μηδενικές απώλειες που μπορεί να έχει από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ο Ιταλός κόουτς.

Παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παραμονές του πρώτου του ματς στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Ιταλός προπονητής μπορεί και να χαμογελά πλατιά. Όχι μόνο επειδή από το σύντομο βιογραφικό του προκύπτει ότι σημειώνει επιτυχίες στα μεγάλα ματς, αλλά κυρίως επειδή από το 90λεπτο κόντρα στον Μάρκο Σίλβα δεν έχει να χάσει το παραμικρό…

Δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον προσεχή αντίπαλό του. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Μάρκο Σίλβα είναι ότι έχει διευρύνει το ρόστερ των νταμπλούχων παίρνοντας πολλές και σημαντικές βοήθειες από παίκτες που μέχρι πριν λίγο καιρό φλέρταραν με την απραξία. Μετάφραση: το πανάκριβο και λαμπερό ρόστερ του Ολυμπιακού έχει λαμπρύνει περισσότερο.

Δεδομένο επίσης ότι ο Ολυμπιακός είναι και σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους «πράσινους». Αλήθεια είναι ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων μπορεί και να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Και να κοστίσει στις ομάδες που είχαν ρυθμό πριν τα ματς των Εθνικών. Αλήθεια επίσης το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός των τελευταίων αγώνων άρχισε να εμφανίζει σημάδια απώλειας φρεσκάδας. Παρ’ όλα αυτά και σε αυτόν τον τομέα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι. Με εξαίρεση το δεύτερο μέρος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός έχει συνεχόμενες «άχρωμες» και «άγευστες» εμφανίσεις. Κουβαλά την εικόνα κουρασμένης ομάδας παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι Νοέμβρης. Για τον Ολυμπιακό αυτό δεν μπορείς να το πεις.

Δεδομένο και το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα ξέρει πολύ καλύτερα από τον προσεχή αντίπαλό του όχι μόνο την ομάδα του και τους παίκτες του αλλά και αυτούς που θα αντιμετωπίσει. Μπορεί να ανησυχεί για ενδεχόμενες εκπλήξεις από τον νέο κόουτς που ανέλαβε «απέναντι» ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά το υλικό που έχει στα χέρια του, τις ιδιαιτερότητες των ποδοσφαιριστών του και – σημαντικό επίσης – πόσα μπορούν να κάνουν αυτοί που παίξουν με τα πράσινα.

Κατανοητό, λοιπόν, ότι ο τίτλος δεν αναφέρεται στο αποτέλεσμα του Σαββατιάτικου ντέρμπι αλλά στο πόσο θα επηρεάσει αυτό το ξεκίνημα του Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Σε περίπτωση νίκης θα κερδίσει ένα τεράστιο μπόνους: η ψυχολογία παικτών και κόσμου θα ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη άρα θα είναι ιδανικές οι συνθήκες για να κάνει τις αλλαγές του. Ακόμα και αν αυτές είναι σημαντικές κανείς δεν θα μπορεί να του στήσει κατηγορητήρια. Όταν το βελάκι – για τους λάτρεις του football manager – δείχνει προς τα πάνω είναι πολύ πιο εύκολο για την ομάδα να παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Και να νικά…

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα έχει κάνει μικρό μεν αλλά βήμα προς τα εμπρός. Θα έχει μπλοκάρει τον φουλ ανεβασμένο αντίπαλο, θα έχει αποφύγει την επιζήμια για τα αποδυτήρια απογοήτευση και θα αρχίσει μια προσπάθεια αναμόρφωσης της ομάδας και εκπαίδευσης των παικτών στις δικές του απαιτήσεις.

Ακόμα και αν ηττηθεί, όμως, ένα μικρό κέρδος μπορεί να το βγάλει ο Ιταλός. Όσο χοντροκομμένο και να ακούγεται είναι αλήθεια: στις αποτυχίες βλέπεις πολύ καθαρά τις δυνατότητές σου και τι πρέπει να κάνεις για να βελτιωθείς. Είτε πρόκειται για τακτικές αλλαγές είτε ακόμα για μεταγραφές. Διότι πλησιάζει και ο Γενάρης…

Γιατί, λοιπόν, να μην τρίβει τα χέρια του ο Στραματσόνι; Έχει πάρα πολλά να κερδίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σχεδόν τίποτα να χάσει. Εκτός και αν υπάρχει έστω κι ένας πρόθυμος να τον στήσει στον τοίχο αν και εφόσον χάσει από τον Ολυμπιακό των συνεχόμενων νικών και της σχεδόν εξασφαλισμένης πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ από την 4η αγωνιστική…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x